banner564

Bizden bu kadar

Bayram öncesinde gönüllü vatandaşlar tarafından temizlenen Boğaz Piknik Alanı, bayramın ilk iki gününde yine çöplüğe döndü

Bizden bu kadar
banner598

 Ömer KADİROĞLU

*******

Boğaz Piknik Alanı yine çöplüğe döndü. 
Mangal yapıp, yiyip içip çöplerini etrafa atan duyarsız kişiler güzelim yerde çevre felaketi yaşanmasına neden oluyor.
Özellikle hafta sonu tatillerinde birçok kişinin uğrak yeri olan Boğaz Piknik Alanı’nın özelleştirilen kısmında ise tek bir çöp dahi bulunmuyor. 
Özelleştirilmiş tarafın temiz, kamu alanının ise çöp atıkları ile dolu olması yürek burkuyor.
Kısa bir süre önce İyilik Gönülleri gurubu tarafından temizlenen alanın yine çöplerle dolması artık piknik alanı için kalıcı çözüm üretilmesi gerektiğini gösteriyor. 
Ayrıca piknik alanı içerisinde bulunan tuvaletler de kullanılmaz duruma gelirken, Diyalog’a konuşan vatandaşlar,  “Bu yer sık sık çöplerle gündeme geliyor. Artık buna bir çözüm bulunsun. Gerekirse görevliler nöbet tutsun, çöp atanlara ceza kessin” dedi.

Vatandaşlar ne dedi…?

Şakir Çelebi:
Buraya piknik yapmaya geldik ancak çöplüğe dönmüş bir alanla karşılaştık. Ne yazık ki duyarsız kişiler büyük bir felaket yarattı. 
Bu güzelim yer mikrop yuvasına döndü. Sağlıksız bir ortam yaratıldı. Piknik alanının özelleştirilen kısmında tek bir çöp dahi yok.
Bu konuda ilgili makam kimse önlem almaları adına çağrıda bulunuyorum. 
Özelleştirilmiş alan mademki temiz tutuluyor ve orada insanlar çevreye çöp atmıyor o zaman bütün piknik alanı özelleştirilsin. 
Gelip yemek yemeyi bilen kişilerin burayı temiz kullanmayı da bilmesi gerekiyor. Türkiye’de bu gibi yerler yemyeşil çimenler içerisinde bakımlı oluyor ancak bu canım yeri kaderine terk ettiler. İvedilikle bir çözüm üretilmesini istiyoruz.

Uğur Karademir:
Arkadaşlarımla piknik yapmak için buraya geldik. Geldiğimiz zaman gördüğümüz manzara kesinlikle üzücü oldu. Piknik yapmadan önce oturacağımız alandaki çöpleri temizlemek zorunda kaldık. Burayı kullanan duyarsız kişiler çöplerini çevreye gelişigüzel bırakıyorlar. Piknik alanı içerisinde sağlıksız bir ortamda yemek yapmak zorunda kalıyoruz. Bu alan ile ilgili yetkililerden bir çözüm üretmesini istiyoruz. Özelleştirilmiş alanın temiz olması iç açıcıdır ancak bu kısım ne yazık ki kaderine terk edildi. Buraya gelen kişilerin yemek yenen bir ortama saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Piknik alanının tamamın özelleştirilirse yapılırsa daha iyi olacağı inancındayım. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyorum.

Mehmet Oflaz:
Türkiye’den gelen akrabalarım ve ailemle piknik yapmaya geldik ancak pişman olduk. Burada her yerde çöp var. Çocuklarımızla, ailemizle pikniğe geldik ancak aslında çöplüğe gelmişiz. Bu durum kabul edilir değildir. İlgililerin buna bir çözüm üretmesini istiyorum. Piknikten vazgeçtik ve eve geri dönüyoruz. Duyarsız kişilerin yarattığı ortam piknik hayalimiz suya düşürdü.
İvedilikle kalıcı bir çözüm üretilmelidir. Özelleştirilen alan tertemiz ancak bir de buraya bakın. Özelleştirilecekse ve temiz olacaksa derhal burası da özelleştirilsin.

Mustafa Can
Altı yıldan beridir Kuzey Kıbrıs’ta kalıyorum ve zaman zaman buraya pikniğe geliyorum. Ancak altı yıldır buranın sorunu bitmedi. Boğaz piknik alanında tam bir rezalet vardır.
Piknik yapmaya başlamadan önce çöpleri temizlemek zorunda kaldık. Acil bir şekilde yetkililerin buraya bir çözüm üretilmesini istiyorum. Piknik alanı girişinde özelleştirilmiş bölüme bakıldığında işe yaradığını görebiliyoruz. Bence bütün Boğaz Piknik Alanı özelleştirilmelidir.

Ali Gezer:
Ailemle birlikte buraya piknik yapmaya geldim ancak içler acısı bir manzarayla karşılaştım. Buraya pikniğe gelen duyarsız kişiler çevreyi resmen çöplüğe çevirmiş. İyilik Gönüllüleri olarak buraya temizlik için daha önce gelmiştik. Yaklaşık 200 torba çöp toplamıştık ancak kısa bir süre içerisinde yine aynı duruma geldi.
Buraya görevliler konularak çöpünü bırakan kişiye ceza kesilmesi ve ödenmezse de daha ciddi cezalara çarptırılması gerektiğini düşünüyorum. 
Özelleştirilen alanda çok sağlıklı bir ortam var, bu da bize piknik alanının tamamen özelleştirilmesinin faydalı olacağını gösteriyor.

Muzaffer Yelboğa:
Piknik için geldik ancak manzara karşısında üzüldük. Duyarsız kişiler piknik alanını çöplüğe çevirmiş.
Hijyenik olmayan bir ortam yaratıldı. Buraya insanlar çocuklarıyla geliyor ve riskli bir ortamda piknik yapıyor. Bu konuda acilen bir çözüm üretilmesini istiyoruz. Özelleştirilen alana bakıldığında tertemiz… İlgili kişileri göreve ve kalıcı bir çözüm üretmeye davet ediyoruz.

Veysi Doğan:
Piknik alanındaki durum ne yazık ki hem üzücü hem de sağlıksızdır. Keşke temiz bir ortam olsaydı. Yetkili kişilerden biraz daha ilgi göstermelerini istiyoruz. Her yer çöp içerisinde. Pikniğe başlamadan önce çöpleri temizlemek zorunda kaldık. Geldiğimize bin kez pişman olduk. Girişte özelleştirilmiş alan tertemiz ancak burası pislikten geçilmiyor. Buranın da özelleşmesi halinde daha iyi olacağı inancındayım.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ALLAH U TEALA, BİN BELALARINI VERSİN . 1990-2019 ARASI KKTCYE GELEN TCLİLER İHRAÇ EDİLECEK . BU DOMUZLAR, EKSERİSİ HATAYLI ,BU GÜZEL ÜLKENİN İÇİNE ETTİ,

BİZ DE BUNLARIN ÇARKALARINA YANACAĞIZ İNŞA ALLAH VE BİİZNİLLAH..

BUNLAR, MUĞLA MARMARİS BODRUM ADANA VE ŞİLE SAHİLLERİNDE DE HERGÜN
BÖYLE DAVRANIYOR. ALLAH, KÖKLERİNE GIRAN DÜŞÜRSÜN AMİN.

ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

100 000 TCLİ İHRAÇ,

RTE SURİYELERİ ATCAK, BURDAKİ BU HAİNLERİ ALACAK.


KUDREEEEET !!!!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473