banner564

Davanın boyutu 600 bin Sterlin

Sahte evraklar üzerinde işlem yapıldığı gerekçesiyle tutuklanan 3 tapu memurundan birinin suçsuz olduğu açıklandı, 2’si yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakıldı

Davanın boyutu 600 bin Sterlin
banner598

 Suna ERDEN

İşadamı Mehmet Eminoğlu’nun sahte evraklarla başka şahıslara ait mülkleri kendi şirketine devretmesine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Girne Tapu Dairesi çalışanları Türkan Dayı ile Vedia Vaizoğlu dün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Geçtiğimiz cuma tutuklanan Özlem Akdağ ise suçla bağı bulunamadığı gerekçesiyle iki gün önce serbest bırakıldı.
İki zanlının yakınları, çalışma arkadaşları mahkeme avlusunu doldururken, Özlem Akdağ da arkadaşlarına destek olmak için duruşmaya geldi.
Girne Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada zanlıların görevi ihmal ettilerinin kesinleştiği ancak aleyhlerine getirilen sahte evrakla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi.

6 mülk 600 bin Sterlin
Soruşturmayı yapan polis, zanlıların 5 Temmuz 2019 tarihinde Mehmet Eminoğlu’nun 5 ayrı şahsın imzasını sahteleyip, Serdar Özbekoğlu’na tasdik ettirdiği sahte vekaletnamelere işlem yaptığını söyledi.
Polis, zanlıların 5 vekaletnamenin devir ve takdir işlemlerini yapıp onayladıklarını belirtti.
Yapılan işlemler sonucu 600 bin Sterlin tutarındaki 6 ayrı mülkün zanlı Eminoğlu’nun şirketine devrolduğunu kaydeden polis, zanlıların telefon dökümleri ile banka hesaplarının incelendiğini ifade etti.

Banka hesapları incelemede
Polis, ayrıca zanlıların mal varlıklarının da mercek altına aldığını, ancak 2019 yılında herhangi bir mülk edinmediklerinin belirlendiğini aktardı.
Polis, zanlılar hakkındaki ‘görevi ihmal suçunun’ kesinleştiğini, bu konuda dava getirileceğini belirtti ancak sahte evrak suçlaması ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. 
Polis, zanlıların sürmekte olan sahte evrak soruşturmasına etki edemeyeceklerini belirterek, teminata bağlanmalarını talep etti. 

27 yıllık geçmiş
Mahkemede söz alan zanlıların avukatları ise müvekkillerinin 27 yıldır tapu daresinde çalıştıklarını, yargılamadan kaçma ihtimallerinin olmadığını belirterek, buna göre teminat şartı belilenmesini talep etti.
Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve her zanlı için 2 kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Alkışlarla destek
Duruşmanın ardından teminat şartlarını yerine getiren zanlılar serbest kalırken, mahkeme önünde toplanan arkadaşları alkışlarla Türkan Dayı ile Vedia Vaizoğlu’na destek oldu.
Suçsuz olduğu anlaşılarak iki gün önce serbest kalan Özlem Akdağ da arkadaşlarına sarılarak teselli etti.
Akdağ, “Bakın suçsuz kaldım. Arkadaşlarım da suçsuz... Adalet yerini bulacak”dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473