banner564

Bak şu konuşana

Gökhan Naim’i öldürüp, 3 milyona yakın parasını çalanlardan biri olan Azmad Ali Virk ‘içirilip, kandırıldığını’ söyleyerek “Çocuklarım var bırakın gideyim” dedi

Bak şu konuşana
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa’da 13 Mart akşamı silahlı saldırıda öldürülen ve 3 milyon TL’ye yakın parası çalınan Gesfi Döviz sahibi Gökhan Naim cinayetinin faillerinden biri olan Azmad Ali Virk hakkındaki soruşturma sürüyor. Olaydan sonra Güney Kıbrıs’a kaçan ancak geçtiğimiz hafta KKTC makamlarına iade edilen zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
   Polisteki sorgusunda suçunu kabul eden zanlı dün çıkarıldığı nöbetçi mahkemede ilginç bir savunma yaptı.Zanlı olaydan önce içirildiği ve kandırıldığı için suça karıştığını iddia ederken “çocuklarım var, bırakın memleketime gideyim” dedi.

Suçunu itiraf etti
Cinayet soruşturmasını yürüten Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, Lefkoşa’da 13 Mart 2019 tarihinde saat 17.50 sıralarında Ortaköy’de Şehit Sami Küpeli Sokak adresinde meydana gelen olayda Tanveer Ahmad, Ali Hassan ve Amid Ali Virk, işyerini kapatıp evine dönen Gökhan Naim’e araçtan iner inmez silahlı saldırı düzenlediğini hatırlattı.
İneci, olayda ağır yaralanan Naim’in yaşamını yitirdiğini ve zanlıların 112 bin Sterlin, 170 bin Euro ve 800 bin TL’yi çalıp araçla olay yerinden kaçtığını anımsattı.
Polis, zanlının olayın ardından kaçmış olduğu Güney Kıbrıs’ta yakalanıp geçtiğimiz gün iade edildiğini söyledi. 
Polis iade işleminin gerçekleştiği 9 Ağustos tarihinde zanlının mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 3 gün tutukluluk emri alındığını ve bu süre içerisinde gönüllü ifade verip suçlamaları kabul ettiğini belirtti. Polis, zanlının vermiş olduğu ifadenin araştırılacağını, alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek, Virk’in 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kandırıldım iddiası
Polisin ardından söz hakkı alan zanlı olaydan önce içirildiğini, kandırıldığı için suça karıştığını öne sürdü. Zanlı, “Çocuklarım var ve onların yanına gitmek istiyorum” dedi.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, planlı cinayet başka olmak üzere 6 ağır suçtan hakkında soruşturma yürütülen zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473