banner564

Son durum değerlendirildi

CTP ülkedeki sorunları ele almak için başlattığı ziyaretlerin ilk gününde KTAMS ve KTOEÖS’e konuk oldu

Son durum değerlendirildi
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın ülkedeki sorunlar ve sendikal saldırıları ele almak için ile sivil toplum örgütü ve sendikalara başlattığı ziyaretler kapsamında dün; Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı (KTOEÖS) ayrı ayrı ziyaret etti.
Sorakın, ziyaretlerdee yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununda gelinen son aşama, ülkedeki ekonomik durum, demokratik politikalar, “sendikalara yönelik saldırıları” ele alacaklarını kaydetti ve son günlerde demokrasiye ve sendikalaşmaya ciddi anlamda saldırılar olduğunu savundu. Sorakın, bunlarla ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almak ve tartışmak istediklerini ifade etti.

Kaptan: Endişe duyuyoruz
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da gerek Kıbrıs sorunu gerekse diğer sıkıntıları tüm halkın birlikte yaşadığını kaydetti ve endişe duyduklarını söyledi. Kaptan bir tarafta hükümetin "Kıbrıs sorununa ciddi şekilde takoz koyduğunu”, zaman zaman göstermelik olarak “biz de çözüm isteriz” gibi klasik bir cümle kullandığını ileri sürdü ve aslında niyetlerinin ne olduğunu Cenevre’de açık şekilde gördüklerini kaydetti.

Cenevre’de ne konuşulduğu daha açık şekilde halkın önüne gelmeden hükümet yetkililerinin olumsuz mesajlar vermesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Kaptan, kendilerinin hedefinin “Birleşik Federal Kıbrıs” olduğunu ve bu hedefte CTP-BG’nin yol arkadaşları olduğunu söyledi.

Gökçebel: Sendikalara saldırı var
KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, Kıbrıs sorununun gündemlerinde olduğunu, yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini söyleyerek, farklı çıkarları olan ülke, örgüt, kurumların çıkarları yönünde açıklamalar yaptıklarını belirtti. Gökçebel, Kıbrıslı Türklerin sesini duyurması gerektiğini, dışarıda bırakılmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.
Sendikalaşmaya ve sivil toplum örgütlerine yönelik saldırılar bulunduğunu söyleyen Gökçebel, örgütlü mücadelenin ortadan kaldırılmak istendiğini savundu. Gökçebel, “Bu saldırıları kınıyoruz. Sendikaları itibarsızlaştırmaya yönelik saldırılar yapılıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2017, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474