banner564

Son kararı

Anastasiadis “Güzelyurt verilmeden çözüm olmaz, bunu net bir şekilde Akıncı’ya da söyledim” dedi

Son kararı
banner598
  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Omorfo” (Güzelyurt) iade edilmeden Kıbrıs sorununun çözümünün olamayacağını iddia etti.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre Anastasiadis, sözde “Omorfo Belediye Başkanı” Haralambos Pittias ve belediye heyetini kabul ederek görüştü.
   Görüşmede Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerine ilişkin Pittias ve beraberindekilere bilgi verirken, “Omorfo”nun iade edilmediği bir çözümün kabul edilmesinin söz konusu olmadığını, bu görüşünü de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya net biçimde ilettiğini kaydetti.
   Pittas ve heyetinin Güzelyurt’taki yeni yatırımları gündeme getirerek, şikayette bulunmaları üzerine  Anastasiadis’in “konuyu Akıncı’nın gündemine getirdim” dediği bildirildi.

Endişeler giderilmeli

   Anastasiadis, Onursal Başkanı olduğu DİSİ’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada ise, Kıbrıs sorununun çözümünün Kıbrıslı Türklerin olduğu kadar Kıbrıslı Rumların da endişelerini gidermesi gerektiğini söyledi.
   Anastasiadis, müzakerelerin gerçekleştirildiği kritik bir dönemde bulunulduğunu, bu sebepten ötürü de iç siyasette birlik olunması gerektiğini belirterek, “bazı gerçekleri doğru değerlendirmenin, Kıbrıslı Rumlar tarafından kabul görmeyecek şeylere onay vermek anlamına gelmeyeceğini” ifade etti.
   “Kıbrıslı Türklere saygı duyduklarını ve tıpkı Kıbrıslı Rumlar için olduğu gibi, Kıbrıslı Türklerin de var olmayı sürdürmelerini ve ilerlemelerini arzu ettiklerini” iddia eden Anastasiadis, Kıbrıslı Türklerin ise, Kıbrıslı Rumların da giderilmesi gereken endişelerinin bulunduğunu anlamaları gerektiğini savundu.
   Anastasiadis, DİSİ partisinin hedefinin de, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin geleceğini garanti altına alacak bir anlaşmaya varılması olduğunu sözlerine ekledi.



Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473