banner564

Son kazayı örnek verdi

Özyiğit, hükümetin iş ve işçi güvenliği konusunda sorumluluğunu yerine getirmediğini savundu

Son kazayı örnek verdi
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, tüm uyarı, ikaz ve yaşanan onlarca acı olaya rağmen, iş ve işçi güvenliği konusunda gerekli ciddiyet ile denetimlerin yapılmadığını belirterek, hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını, üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmediğini iddia etti.
TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yılın son aylarında da Girne’de inşaat çökmesi sonucu 19 yaşındaki bir gencin hayatını kaybettiğini anımsatan Özyiğit, önceki gün de Gönyeli’de inşaat çökmesi sonucu 4 emekçinin yaralandığını kaydetti. Gönyeli’de yaşanan olayın hükümet ile ilgili kurumların bu acı olaylardan ders çıkarmadığının somut bir göstergesi olduğunu savunan Özyiğit, “Yaşanan onca acı tecrübeye rağmen, iş ve işçi güvenliği konusunda gerekli ciddiyet ile denetimler yapmak için daha ne beklenmektedir?” diye sordu. Asgari ücretin belirlenmesi, işçi haklarının savunulması gibi konularda geçmişte verdiği sözlerin tam tersi uygulamalar içinde olan CTP’nin, iş güvenliği konusunda da sınıfta kaldığını öne süren Özyiğit, “Devlet, bunca acı olayın ardından yeterli denetim yaparak, gerekli yaptırımları uygulasaydı, bu tür kazaların yaşanmasının meydana gelme olasılığı da azalacaktı” ifadelerini kullandı.

Aysal: Yeterli denetim yok
Öte yandan Gönyeli Yenikent’te özel bir şahsa ait inşaatın zemin kat döşeme betonu dökümü esnasında yaşanan çökme olayı ile ilgili bir değerlendirme yapan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, yakın geçmişte yaşanan olaylardan ders çıkarılmadığını, yürürlükteki tüm mevzuatlara rağmen yeterli denetim yapılmadığını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474