banner564

Son uyarı

Kamu-Sen, talep edilen kadro verilmezse, 11 Ağustos’ta radyoloji servisinde süresiz grev başlatılacağını duyurdu

Son uyarı
banner598
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri sendikası (Kamu-Sen), Radyografer eksikliğini gidermek için talep ettikleri kadro yetkileri verilmezse, 11 Ağustos Pazartesi sabahından itibaren süresiz grev başlatılacağını ve acil vakaların dışında hiçbir tıbbi görüntüleme işlemi yapılmayacağını duyurdu.
Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nı üç gündür süren grevlerine duyarsız kalmakla suçlayarak, hükümetin, halk sağlığını hiçe saydığını savundu.
Sendika olarak grevlerini ve gerekçelerini günler önce Sağlık Bakanlığı’na, Başbakan’a ve Maliye Bakanı’na yazılı olarak bildirdiklerini belirten Özkardaş, halkın grev nedeniyle yaşayacağı olumsuzluklardan, halkın sağlığını hiçe sayan hükümetin sorumlu olacağını ileri sürdü.
Özkardaş, Lefkoşa Devlet Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Radyoloji servisinde yaşanan, Radyografer eksikliğinin halkın zamanında ve kaliteli sağlık hizmeti almasını engellediği gibi her gün 24-30 saat çalışmak zorunda kalan çalışanların da sağlığını tehlikeye attığını söyledi.

“Vatandaşın parası yoksa sürünecek...”
Radyografer kadrosunda sekiz boş kadro olmasına rağmen, kadro açılma yetkisi verilmediğini belirten Özkardaş, “ Yeterli Radyografer olmadığı için, özellikle MR için gelen hastalara on ikinci aya randevu verilebilmektedir.
Dört-beş ay sonrası için randevu verilen bir vatandaş, parası varsa özele gidecek, parası yoksa da sürünecektir” dedi.
Özkardaş, “Sağlığın her alanında yaşanan personel eksikliği için çare üretmeyen hükümetin, partizan atamalara ve istihdamlara para bulurken, yılda bir milyar dolara yaklaşan kayıt dışılık ve vergi hırsızlıkları için Yasa Gücünde Kararname ile af çıkartabiliyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474