banner564

İlçelerden otobüs kalkacak

Erenköy’deki törenlere katılmak için yaklaşık bin 600 vatandaş kayıt yaptırdı

İlçelerden otobüs kalkacak
banner598
Erenköy’de, 8 Ağustos 1964 tarihine kadar verilen direniş ve bu direnişte şehit düşenler ile 1974’te bölgede şehit düşenleri anmak için yarın  Erenköy’de tören düzenlenecek. Şanlı Erenköy Direnişi ve Erenköy Şehitleri Anma Günü nedeniyle Erenköy Şehitliği’nde düzenlenecek tören, saat 10.00’da çelenklerin protokol sırasına göre anıta konulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilecek.

Şehitlik defteri imzalanacak
Şehitlik Özel Defteri’nin imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ve Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço birer konuşma yapacak. Tören, şehitliğin gezilmesi ve şehit kabirlerine çiçek konulmasının ardından sona erecek.

Otobüsler kalkacak
Vatandaşların Erenköy’e ulaşımı için ülkenin birçok yerinden otobüs kaldırılacak.
Otobüsler, Gazimağusa’da Anıt Meydanı’ndan, sabah saat 04.30’da, Lefkoşa’da, Girne Kapısı’ndan saat 05.30’da, Girne’de, Girne Belediyesi binası yanından saat 05.30’da kalkacak.

Tahsillerini bırakıp geldiler
1962 yılında bir çoğu Türkiye’de yüksek eğitim alan, ayrıca İngiltere’den gelen 500’ü aşkın Kıbrıslı Türk genç adaya teknelerle gelerek, Erenköy bölgesi halkıyla birlikte Rum saldırılarına karşı kritik bir mücadele vermişti. Erenköy'de, 18'i 1964, 3'ü de 1974'te olmak üzere 21 kişi şehit olmuştu.
Erenköy Direnişi ve şehitleri her yıl kara ve deniz yoluyla Erenköy’e gelen yüzlerce kişinin katıldığı törenle anılıyor. Erenköy Mücahitleri Cemiyeti’nden alınan bilgiye göre, bu yılki törenlere katılmak için yaklaşık bin 600 vatandaş kayıt yaptırdı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 09:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim bey
İbrahim bey - 3 yıl Önce

Sizi okumak bir alışkanlık

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473