banner564

Sonuç adayı etkileyecek

İngiltere’deki referandum sonucunu değerlendiren Akıncı, “Kıbrıs Türk halkının geleceğini AB’de görmeye devam etmesi gerektiği inancındayım” dedi

Sonuç adayı etkileyecek
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma kararını yorumladığı açıklamasında, Kıbrıs Türk halkının geleceğini Avrupa Birliği’nde görmeye devam etmesi gerektiği inancını vurguladı.
AB’nin kuşkusuz her şeyiyle mükemmel olmadığına işaret eden Akıncı, “Ancak bizim için AB’de toplumsal ve kurumsal haklarımızla yer almak demek, en başta uluslararası ve AB hukukunun bir parçası haline gelmek demektir” ifadelerine yer verdi.
Yazılı bir açıklama yapan Akıncı, Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma kararı referandumda az farkla alınmış bir sonuç olsa da, halkın demokratik kararı olarak tarihteki yerini aldığını kaydetti.
Bu kararın siyasi, ekonomik, sosyal etkileri kuşkusuz ki geniş bir çevrede hissedileceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Akıncı, önümüzdeki dönemde olumsuz yansımaların en düşük seviyede olması için AB ve Birleşik Krallık’ın birlikte çalışmanın yolunu bulacaklarını belirtti.

“Kıbrıs da bütünüyle mutlaka etkilenecek”
Cumhurbaşkanı Akıncı, karardan Kıbrıs’ın da bütünüyle etkileneceğini ifade ettiği açıklamasına şöyle devam etti:
“Birleşik Krallık’la uzun yıllara dayanan bir ilişkiye sahip bulunan Kıbrıs da, Kuzey’i ve Güney’i ile bir bütün olarak bu gelişmeden mutlaka etkilenecektir. KKTC olarak bu etkinin olumsuzluklarının özellikle ekonomik anlamda neler olabileceği ve bunun en iyi şekilde nasıl telafi edilebileceği üzerinde süratle çalışılması zorunludur.” 

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474