banner564

Hakemler huzursuz

Liselerarası Hentbol Gençler müsabakaları bazı sorunlarla birlikte başladı

Hakemler huzursuz
banner598
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen liselerarası Hentbol Gençler müsabakaları dün başlardı, bazı sıkıntılar ise hakemlerde huzursuzluk yarattı.
Maçlarda görev yapacak hakemlere okullar tarafından ödenen yollukların bakanlık tarafından ödeme teklifi hakemleri huzursuz etti.
Hentbol maçlarında görev yapan bazı hakemler gazetemize yaptıkları açıklamada “yönettiğimiz maçların ücretlerini bir yıl sonra alıyoruz. Geçen yıl yönettiğimiz maçların ücretlerini iki hafta önce aldık” diyerek talebe karşı çıktılar.

Kendi cebimizden benzin koymamızı istiyorlar
Hakemler “Şimdi düşünün, İskele’de maç yönetmek için kendi arabamızla İskele’ye gideceğiz maç yöneteceğiz. Maçın ücretini boşverin kendi cebimizden koyduğumuz benzin parasını bile bir sene sonra alacağız. Adalet bunun neresinde?” diyerek karara tepki gösterdiler. 

Sadece meslek liseleri ödemeyecek
Yapılan açıklamada yolluk ücretlerinin sadece meslek liseleri tarafından ödenmemesinin kararlaştırıldığı belirtilirken düz liselerin bu ücreti ödemeleri kararı alındı. 

Bakanlık Federasyondan habersiz düzenledi
Lislerarası hentbol maçları ile ilgili düzenlemenin yapılırken Hentbol Federasyonu ile görüşülmediği de belirtilirken Hentbol Federasyonu Gençler Ligi’nin bugün başlayacak maçları okul maçları nedeniyle yarına ertelendi.

Bazı hakemler görev almayacak
Yolluk ücretlerinin ödenmeyecek olmasından dolayı bazı hakemlerin görev kabul etmeyeceği belirtilirken Bakanlığa tüm maçların merkeze alınması durumunda görev yapabileceklerinin de iletildiği öğrenildi. Bakanlık ise maçların merkeze alınması talebini olumlu bulmadığı gelen bilgiler arasında.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473