banner564

Sonuç odaklı olmalı

Çavuşoğlu,  "Kıbrıs meselesinde laf olsun diye müzakereye başlamanın bir anlamı yoktur" dedi

Sonuç odaklı olmalı
banner598

 Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kıbrıs meselesinde laf olsun diye müzakereye başlamanın bir anlamı olmadığını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutunda ortak basın toplantısı düzenledi. 
Çavuşoğlu, Kıbrıs meselesine ilişkin, Türkiye'nin hiçbir seçeneği dışlamadığını ve başka seçeneklerin de değerlendirilmesi gerektiğini daha önce de ifade ettiğini söyledi.
Sonuç odaklı müzakereye gidilmesi ve müzakere çerçeve belgesinin net olması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Bizim ve Kıbrıs Türkü için hassas olan ve vazgeçilmez olan kırmızı çizgiler var. Bunların en önemli unsuru ise siyasi eşitliktir, etkin katılımdır ve dönüşümlü başkanlıktır. Bunların da önceden net bir şekilde belirlenip tartışmanın dışına çıkarılması gerekiyor." dedi.
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin her zaman çözümü desteklediğini vurgulayarak, "Bundan sonraki müzakere ise sonuç odaklı ve net bir çerçeveyle olmalıdır ki artık bir başarısızlığı daha Türkiye olarak da Kıbrıs tarafı olarak da kaldıramayız. Laf olsun diye müzakereye başlamanın da bir anlamı yoktur diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Amcaoğlu ile ekonomiyi konuştu
Öte yandan Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. 
Yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün akşam saatlerinde gerçekleşen görüşmeye, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da katıldı.
Görüşmede, ekonomik ve mali işbirliği protokolü ve buna bağlı kaynak akışlarıyla ilgili çalışmalar hakkında konuşulduğu kaydedildi. 
İki ülke ilişkileri adına yapılan ziyaretlerin ve açıklamaların önemli olduğuna dikkat çeken Maliye Bakanı Amcaoğlu, özellikle Doğu Akdeniz’de yaşananlar, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nin ortaya koyduğu iradenin önemine değindi. 

Erhürman ile gelişmeleri değerlendirdi
Bakan Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği KKTC’de önceki akşam  Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ile görüştü.
Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çavuşoğlu, "KKTC ana muhalefet lideri, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ile bir araya gelerek son gelişmeleri değerlendirdik." ifadesini kullandı.
Çavuşoğlu, 8-9 Eylül tarihlerinde KKTC'de temaslarda bulunmuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474