banner564

Sonuç temiz çıktı

Hasan Polili’nin kiralık araçta unuttuğu silahın balistik incelemesi tamamlandı

Sonuç temiz çıktı
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de faaliyet gösteren bir kiralık araç şirketinden aldığı arabanın içerisinde silah unutan ve Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden kaçtığı ortaya çıkan Hasan Polili hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
Zanlının ceza-i ehliyeti olmadığına dair rapor temin edilirken, silahla ilgili balistik araştırmada sonuçlandı. 
Yapılan araştırmada 1987 yılından şimdiye kadar silahla işlenmiş faili meçhul vakaların hiçbirinde kullanılmadığı tespit edildi.
Soruşturma amaçlı polis gözetiminde bulunan zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. 

Soruşturma tamamlandı
Soruşturmayı yapan polis memuru, Girne’de Alsancak’ta faaliyet gösteren bir kiralık araç şirketinin Lapta Karakolu’nu arayarak, kiralamış oldukları ve geri aldıkları aracın içerisinde temizlik yapıldığı esnada tabanca bulunduğunu bildirdiklerini söyledi. 
Polisin söz konusu şirkete gidip araçtaki markası belli olmayan 7.65 mm silahı emare aldıklarını ifade etti.
Polis memuru, ayrıca zanlıya ait araç kiralama sözleşmesini de bulduklarını ifade etti.  
Polis, yapılan soruşturmada zanlının 29 Eylül 2 Ekim tarihleri arasında aracı kiraladığının tespit edildiğini belirtti.
Zanlının Girne’de tespit edilerek tutuklandığını kaydeden polis, yapılan soruşturmada Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü ancak bir süre önce kaçtığını belirlediklerini ifade etti.
Zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında toplam 5 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde zanlının ayrılma aşamasında olduğu eşiyle görüşme yaptıklarını ifade etti.
Polis, zanlının eşinin silahı daha önce onda gördüğüne dair ifade verdiğini söyledi.

Hastanede kalacak
Zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki kontrollerinin tamamlandığını da kaydeden polis, doktorun ceza-i ehliyeti olmadığına dair rapor verdiğini ifade etti.
Polis, silah ile ilgili incelemenin de sonuçlandığını, 1987 yılından günümüze kadar yapılan taramada herhangi bir olayda kullanılmadığını belirlediklerini ifade etti.
Polis memuru, aktardığı bilgiler ışığında zanlının 45 gün süre ile Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kapalı bölümde kalmasını talep etti.
Mahkeme ise zanlının 15 gün süre ile hastanede kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473