banner564

Sorun biter

“Üretmekten umudumuzu kestik” diyen Naimoğulları, 5 bin hayvan üreticisinden 3 bin kişinin kamuya alınmasını istiyor

Sorun biter
banner598

 Pelin YÜKSELAY

   Üreticilere verilen destek miktarı, arpa zammı ve süt fiyatlarını protesto etmek amacıyla iki gün süreyle eylem düzenleyen Hayvan Üreticileri, sorunun çözümü için yeni bir formül üretti. Diyalog’a konuşan birlik başkanı Mustafa Naimoğulları “üreterek kazanma umudumuz kalmadığı için hayvanlarımızı teslim ederek kamu hizmetine girmek istiyoruz”dedi.
   Bir soru üzerine toplamda 5 bin hayvan üreticisi olduğunu söyleyen Naimoğulları, 3 bin tanesinin devlette çalışabilecek yaşta olduğunu söyledi. Bu teklifte ciddi olduklarını ve Pazartesi günü Başbakan Tufan Erhürman’a yazılı başvuru yapacaklarını belirten birlik başkanı “maaşlar ne olmalı?” sorusuna “diğerlerine ne verirlerse aynısına razıyız” yanıtını verdi.
   Üreticinin üretimden bıktığını dile getiren Naimoğulları artık kamuya girerek üretimi tamamen bırakmayı hedeflediklerini söyledi.
   Başbakan’ın sürekli “Gençler üretime başlasın” açıklaması yaptığını dile getiren Naimoğulları şöyle devam etti:
‘Hangi üretime başlayacaklar? Üretim mi bıraktınız? Üreticilerin çocuklarına da gelecek borçlusunuz. En azından genç üreticileri kamuya alın. Bu taraftan biz de tüm üyeler kamuya girelim. Üretimi bırakalım. Çünkü ürettikçe batıyoruz. Borçlarımızı ödeyemiyoruz. Çoğumuz çek yasağına girdik.  Biz her gün batağa saplanacaksak, çocuklarımıza okul harçlığı vermeyeceksek neden üretelim.”
Naimoğulları, ülkede 5 bin hayvan üreticisi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 
“Şu anda mevcut olan 5 bin hayvan üreticisinin 3 bin genç kişiler. Bu gençler kamuya alınsın. Hayvanları da kamu malı olsun. Devlet onlara vereceği maaşı da kendi belirlesin. Geçinecek kadar ücret versinler yeter. Bari gençler bir nebze garantide olsun.” 
Naimoğulları, ülkede sadece hayvan üreticilerinin değil tüm sektörlerin zorda olduğunu sözlerine ekledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473