banner564

Sorun iletişim eksikliği

Pınarbaşı Muhtarı Hacıyarım, bağlı oldukları Dikmen Belediyesi’nden hizmet alamadıklarını savundu

Sorun iletişim eksikliği
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Dikmen Belediyesi’ne bağlı Pınarbaşı Köyü Muhtarı Kemal Hacıyarım, isyan ediyor. Dikmen Belediyesi’nin köyde hizmet vermediğini öne süren Hacıyarım, muhtarlıkla arasındaki iletişimin koptuğunu ifade etti. 
Köyde birçok sorun olduğunu ifade eden Hacıyarım, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ile iletişim kuramadıklarını öne sürdü.
Belediye Başkanı’nın telefonlarına cevap vermediğini, görüşme talebinin geri çevrildiğini ifade eden Hacıyarım, “Bizi başka bir belediyeye bağlasınlar” dedi. 
Diyalog’a konuşan Hacıyarım “Kaderimize terk edildik” derken, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ise konu ile ilgili bir açıklama yapmak istemediğini ifade etti.

Hizmet sıfır
Dikmen Belediyesi’ne bağlı Pınarbaşı Köyü sorunlarla boğuşuyor. Köy muhtarı Kemal Hacıyarım isyan ediyor. Belediyeden hizmet alamadıklarını öne süren Hacıyarım şunları söyledi:
 “Tam olarak üç yıldır Belediyeden hizmet alamıyoruz. Seçimlerden kaynaklanan bir durum nedeniyle Yüksel Çelebi köyde hizmet vermemeye başladı. Telefonla arıyoruz ama cevap vermiyor. Köydeki herkes su paralarını ödüyor ancak paraları toplayan Belediye köye hizmet vermiyor. 
Her yerde çöp var,  insan sağlığı tehlikeye atılıyor. Ama Dikmen Belediyesi, bu insanlardan sağlık hizmet bedeli olarak her ay para alıyor. Bu durum kabul edilir bir durum değildir. 
Köyde, Dikmen Belediyesi hizmet vermediği için tüm köylü şikâyetçi ve hizmet verilmeme durumu devam ederse eylem yapılacak. 
Dikmen Belediye Başkanı eğer hizmet vermeyecekse ve buna bir makam çıkıp çözüm bulamayacaksa Pınarbaşı köyünü başka bir belediyeye bağlasınlar. 
Bu saatten sonra bu belediye ile nasıl çalışacağımızı bilemiyorum. 
Bıçak kemiğe dayandı. Başbakanı köye çağırdık, birkaç güne gelip durumu görecek. 
Öte yandan yollarımız çok kötü durumda. Dikmen Belediyesi köyde bu sorunların giderilmesi adına da hiçbir çalışma yapmıyor. Pınarbaşı köyü olarak kaderimize terk edildik.” 

Çelebi: Konuşmak istemiyorum
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ise konu ile ilgili bir açıklama yapmak istemediğini ifade etti. Bu konu dışında başka bir şey sorulması durumunda cevap verebileceğini ifade eden Çelebi, “Bu konuya kapalıyım ve açıklama yapmayacağım” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473