banner564

Sorunlar aktarıldı

Çiftçiler Birliği’nin yeni yönetimi ilk ziyaretini Tarım Bakanı Sennaroğlu’na yaptı

Sorunlar aktarıldı
banner598

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Hüseyin Çavuş Kelle başkanlığındaki Çiftçiler Birliği’nin yeni yönetimini kabul ederek görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu kabulde yaptığı konuşmada, ülkenin kurak olması ve izolasyonlar altında bulunması nedeniyle tarım faaliyetlerinin zorluğuna dikkat çekerek, sorunları üretici birlikleriyle el ele verip asgariye indirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Kuraklık nedeniyle ortaya çıkan kaba yem sıkıntısına da değinen Sennaroğlu, bir miktar kaba yemin ihaleyle tedarik edildiğini, ancak yüzde 30 oranında sübvanse edilmesine rağmen hayvancının yemi tedarik etmekte zorlandığını söyledi.

60 kuruşa mal edilen ürünün 18 kuruşunun sübvanse edildiğini belirten Sennaroğlu, hayvancının bir yıl boyunca bu fiyata balya alma gücü olmadığını belirtti.

Bakanlık olarak konuyu hükümetin gündemine taşıdıklarını belirten Sennaroğlu, ileriki günlerde, krizin aşılmasına yönelik tedbirler ve yaratılacak kaynaklar üzerinde çalışılacağını söyledi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle de ziyarette yaptığı konuşmada, yeni yönetim olarak ilk ziyaretlerini Bakan Sennaroğlu’na gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Sennaroğlu’nun sektörün sıkıntılarını iyi bildiğini; kendilerinin de koyacakları katkılarla sektörün daha iyiye gideceğine inandığını söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473