banner564

Soruşturma başlatıldı

İlkokul öğrencisi, Müzik Öğretmeni tarafından darp edildiğini iddia ederek şikâyetçi oldu

Soruşturma başlatıldı
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Lefkoşa 9 Eylül İlkokulu’nda Müzik Öğretmeni S.A.’nın ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi H.Y.’yi darp ettiği öne sürüldü. İddialara göre, H.Y.’nin ailesine öğretmeninden şiddet gördüğünü söylediği, annesinin de hem polise hem de Eğitim Bakanlığına şikâyette bulunduğu ileri sürüldü. Çocuğunun darp edildiğini iddia eden anne T.Y. yetkili makamların yanı sıra Diyalog’a ulaşarak yaşananları anlattı. 
T.Y “Biz çocuklarımızı okula eğitim alsınlar diye gönderiyoruz dayak yesinler diye değil” diyerek konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.
T.Y, “Kızım bize olayı anlatırken birkaç arkadaşlarının da aynı şekilde öğretmeni tarafından şiddet gördüğünü anlattı. Bunun üzerine ailelerle görüştük ve C.K ile K.C ailelerinin çocuklarının da öğretmen tarafından şiddet gördüğü ortaya çıktı” iddiasında bulundu.

Soruşturma sürüyor
Basın Subaylığı’ndan alınan bilgide ise olayın 10 Mayıs tarihinde yansıdığı, H.Y’nin sınıftan erken çıkmak istemesi üzerine müzik öğretmeni S.A. tarafından darp edildiği gerekçesiyle şikâyetçi olduğu belirtildi.
Şikâyetle ilgili polis soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
Okul yönetimi ise ailenin kendilerinden önce polis ve bakanlığa şikâyette bulunduklarını, bu nedenle soruşturmaya müdahil olmadıklarını açıkladı. 
Yaşanan olaydan ötürü öğretmenin de üzgün olduğunu belirten okul yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığının olayla ilgili gerekli araştırmayı yapacağı inancında olunması gerektiği ifade etti.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erol Buran
Erol Buran - 5 yıl Önce

Tamamem hepsi yanlış tır

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474