banner564

Soruşturma derinleşti

Sahte evrakla mülk devri meselesiyle ilgili aranan iki kişinin tutuklanması nedeniyle Mehmet Eminoğlu hakkındaki davasının seyri değişecek

Soruşturma derinleşti
banner598

 Suna ERDEN

Sahte evraklarla başka şahıslara ait 27 mülkü kendi şirketine devrettiği iddia edilen iş adamı Mehmet Eminoğlu ile suç ortağı olduğu öne sürülen tasdik memuru Serdar Özbekoğlu ve mesele ile bağlantılı olduğu iddia edilen Yaztech Investment Limited Direktörü Muammer Uğursöz dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Savcı Emine Taşkın, mesele ile ilgili aranan Ömer Hasırcılar ile Osman Traşoğlu’nun polise teslim olduğunu, davanın seyrinde yeni gelişmeler olduğunu, Eminoğlu aleyhine 2 yeni dava daha dosyalandığını kaydetti.
Taşkın, ortaya çıkan yeni gelişmeler üzerine mahkemeden ek süre istedi.
Sanık avukatları da gelişmelerden haberdar olduklarını belirtti ve talep edilen sürenin kısa olması halinde itiraz etmeyeceklerini beyan etti.  
Yargıç Meltem Dündar, davayı 22 Kasım tarihine erteledi.

İki zanlı bazı iddialarda bulundu
Sahte evraklarla şahıslara ait mülkleri kendisine ait şirkete devrettiği iddia edilen iş adamı Mehmet Eminoğlu meselesi ile ilgili aranan Ömer Hasırcılar ile Osman Traşoğlu ülkeye giriş yaparken yakalanmıştı. Zanlılar iki gün önce mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alınmıştı. 
Mehmet Eminoğlu, polise verdiği ifadesinde Ömer Hasırcılar ve Osman Traşoğlu’nun tehditleri altında vekâletnameleri imzaladığını ileri sürmüştü. Poliste tutuklu bulunan zanlıların bazı itiraflarda bulunduğu belirtilirken, bugün mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474