banner564

Soruşturma genişledi

Şahıs hesapları üzerinden kara para akladıkları gerekçesiyle tutuklanan zanlılara bir kişi daha eklendi

Soruşturma genişledi
banner598

 Suna ERDEN

Gazimağusa’da başlayıp Girne’de devam eden kara para soruşturmasının bir ucu da Lefkoşa’ya uzandı. Operasyonun ilk etabında Gazimağusa’da Kemal Köse tutuklanırken, ona ait kanıt olarak polis avlusunda çekilen araçtan para çalan İrfan Tan’ın ardından Umut Turkan da gözaltına alındı. Soruşturmada tutuklu sayısı dörde çıkarken, Girne’de yakalanan Asel Kubanych Kyzy ile Umut Turkan’ın bir nevi kurye görevi gördükleri, kişisel hesaplarının kullanılmasına izin vererek kara para aklanmasına yardımcı oldukları ve bu iş karşılığında komisyon aldıkları ileri sürüldü. İşin başında polis avlusundaki araçtan para çalan İrfan Tan olduğu öne sürülürken, kara para soruşturması ile ilgili yakalanan Turkan, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.  

Paraları Tan’a verdi
Soruşturmayı yürüten mali polis, zanlı Umut Turkan’ın 4 Temmuz 2018 tarihinde Gazimağusa’da başlatılan kara para soruşturması kapsamında mesele ile bağlantılı olarak tutuklandığını söyledi. Polis, yapılan incelemede zanlının banka hesaplarına 25 Haziran tarihinde toplam 281 bin TL para geldiğini ve bu parayı aynı gün bankadan çekerek daha önceden tutuklanıp aleyhine tahkikat yürütülen zanlı İrfan Tan’a verdiğinin tespit edildiğini kaydetti.
Polis mesele ile ilgili olarak Gazimağusa, Girne ve Lefkoşa’da geniş kapsamlı bir soruşturma yürütüldüğünü belirterek, aranan şahıs veya şahısların bulunduğunu mahkemeye aktardı. Polis, zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Şahıs hesapları üzerinden kara para akladıkları gerekçesiyle tutuklanan zanlılara bir kişi daha eklendi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2018, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473