banner564

Söz verdi

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, “Seçilmem halinde partizanlıktan arınmış kamu yönetimi için mücadele edeceğim” dedi

Söz verdi
banner598
   Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, seçilmesi halinde, “partizanca uygulamalardan doğan adaletsizliklerin düzeltilmesi için mücadele edeceğini” kaydetti.
   Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı, hafta sonunda Akdeniz ve Lapta’yı ziyaret ederek, yurttaşlarla bir araya geldi.
   Akıncı ziyaretlerde yaptığı konuşmada, çekişme, kavga ve gürültüden uzak ortaya bir vizyon koyduğunu, bunu hakla paylaştığını belirterek, diğer adayların da tartışma platformlarında görüşlerini ortaya koymalarını bekleyeceğini belirtti.

Dört boyutlu siyaseti anlattı
   “Sonuçta, ülkeye, topluma hizmet için çıkılmış bir yoldur” diye konuşan Akıncı, göreve gelmesi durumunda uygulamaya koyacağı “Kıbrıs’ta çözüm odaklı siyaset, Türkiye ile kişilikli ve karşılıklı saygıya dayalı ilişkiler, toplumsal konulara duyarlılık, bağımsız ve tarafsız cumhurbaşkanı” ana başlıkları altında topladığı “Dört Boyutlu Siyaseti” konusunda bilgi verdi.
   Yurttaşların, “kamuya alımlardaki partizanlıklardan şikâyet ederek, gençlerin geleceklerinin örgüt başkanlarının iki dudağı arasında olduğunu” dile getirmeleri üzerine Akıncı, şöyle konuştu:

“Yıllardır mücadele ediyorum”
   “Yıllardır bununla mücadele ediyorum. Bu olay, çok vahim bir şekilde memleketin genelinde yaşanıyor. Müdürler, en bilgili, görgülü, halka o dalda en iyi hizmet verecek insanlar arasından değil, en iyi parti bayrağı sallayanlar arasından seçiliyor. Kamu Hizmeti Komisyonu bu güne kadar hep Cumhurbaşkanlarının kendilerine yakın bulduğu kişiler arasından tayin edildi. Sonunda Komisyon’da imza taklidine varan olaylar yaşandı. Bu makamlar tam tarafsız ve yetkin kişilerden oluşması gereken makamlardır.”

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473