banner564

Spehar’dan  çözüm çağrısı

Ara Bölgede BM Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyona Akıncı ile Anastasiadis de katıldı

Spehar’dan  çözüm çağrısı
banner598

 Birleşmiş Milletler (BM) Anayasasının yürürlüğe girişi ve BM’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel temsilcisi Elizabeth Spehar önceki akşam “BM Günü” resepsiyonu verdi. Ara bölgede bulunan Ledra Palas Otel’de saat 19.00’da başlayan resepsiyona Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de katıldı.

Resepsiyonda BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar bir konuşma yaptı. Müzakerelerle ilgili ana sorumluluğu taşıyan liderlerin referans kavramlarını tamamlama ve müzakerelere dönmeye yönelik çabalarını iki katına çıkarmaları gerektiğini belirten Spehar, çözümün tüm “Kıbrıslılar”ın ama en çok da gençlerin yararına olduğunu vurguladı.
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar, son zamanlarda adanın her iki tarafında da müzakereleri yeniden başlatacak bir anlaşmaya ulaşacağına dair umutlar taşıyan insanların yanı sıra müzakerelerin kopmuş olmasının ne gibi neticeler getireceğinden endişesiz insanlar da görüldüğünü dile getirdi.
Adanın bir tarafından diğer tarafına geçişlerle, 2 toplumdan insanların işbirliğinin az ama düzenli rakamlarla arttığını da kaydeden Spehar, bunun adayı birleştirecek sürdürülebilir bir çözümü destekleyici ve gerekli bir unsur olduğunu belirtti.
Spehar’ın ardından sosyal çalışmalar yürüten Kıbrıslı Türk ve Rum geçler Burak Berk Doluay ile Andromachi Sophokleus konuşarak geleceğe dair umut, arzu ve gayelerini aktardılar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473