banner564

30 sabıkaya 5 yıl hapislik

Aralarında Serdar Denktaş’ın da bulunduğu dört kişinin villasını soyan Aziz Topaloğulları en güzel yıllarını cezaevinde geçirecek

30 sabıkaya 5 yıl hapislik
banner598

 Suna ERDEN

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın aralarında bulunduğu dört kişinin villasında soygun gerçekleştirdiği tespit edilerek tutuklanan ve 18 Temmuz 2019 tarihinde yargılanmak üzere cezaevine gönderilen Aziz Topaloğulları (23) hakkındaki davada karar açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dört davadan yargılanan sanığın benzer suçlardan 30 ayrı sabıkası olduğu, defalarca hüküm giymesine rağmen ıslah olmadığı belirtilerek, 5 yıl hapse mahkûm edildi.
Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Mine Ozankaya, Aziz Topaloğulları’nın 26 Haziran- 3 Temmuz tarihleri arasında Sadrazamköy’de Güzel Sokak üzerinde bulunan, dört evden hırsızlık yaptığını söyledi. TV, radyo-teyp çalar, küçük mutfak aletleri ve ütü gibi elektronik eşyaları ve 5 şişe içki çaldığını belirten Ozankaya, bir kısmını sattığını ifade etti. 

Caydırıcı cezalar verilmeli
Sanığın işlediği ev açma, sirkat, kasti hasar ve mülke tecavüz suçlarının giderek yaygınlaştığını kaydeden Ozankaya, bu tür suçları işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Yargıç, sanığın benzeri suçlardan toplam 30 sabıkası olduğunu, defalarca hüküm giymesine rağmen ıslah olmadığını belirtti. Ozankaya, sanığın yargılandığı davalardan suçlu bulup 5 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474