banner564

İkisi de özgür kaldı

Baba ve dayının yargılandığı tecavüz davası şikâyetçi kızın ülkeden gitmesiyle düştü

İkisi de özgür kaldı
banner598

 Girne’ye bağlı Lapta’da 2010 ile 2018 yılları arasında, şu anda 18 yaşında olan öz kızı ve öz yeğenine karşı “cinsel taciz ve cinsel tecavüz” suçlamasıyla tutuklanan ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilen baba K.Y. ile dayı A.Y. hakkındaki yargı süreci dün tamamlandı. 

Genç kızın Sosyal Hizmetler Dairesi’ne şikâyetçi olması ve akabinde polisin devreye girmesiyle tutuklanan baba ile dayı tüm suçlamalardan kurtuldu.
Genç kızın ülkeden gitmesi ve mahkemede tanıklık yapamayacak olmasından dolayı dava düştü.
Baba ile dayı davada takipsizlik kararı verilmesiyle dün özgürlüklerine kavuştu.
Takipsizlik kararı verilen tecavüz davası genç kızın ülkeye dönmesi ve şikâyetini devam ettirmesi halinde yeniden canlanacak.

Baba ile dayısından şikâyetçi olmuştu
Lapta’ya bağlı Pınarbaşı Köyü’nde iki erkek kardeşi ve babası ile yaşayan genç kız, hem babası, hem dayısının tecavüzüne uğradığına dair şikâyetçi olduktan sonra ülke gündeminde ilk sıraya yerleşmişti. Babasının anal yoldan kendisine tecavüz ettiğini, dayısının cinsel tacizde bulunduğunu ve zorla oral seks yaptırdığını öne süren genç kızın ifadesi üzerine soruşturma başlatılmıştı.
Genç kız ifadesinde 2010-2016 yılları arasında dayısı A.Y’nin, 2016-2018 yılları arasında ise babası K.Y’nin taciz ve tecavüzüne uğradığını öne sürmüştü.
Soruşturma kapsamında tutuklanan baba ile dayı 2 Kasım 2018 tarihinde yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474