banner564

Suç makinesi gibi

Mahkeme emrine uymayarak KKTC’den yasadışı bir şekilde kaçan, 4 yıl sonra yine aynı yolla ülkeye gelerek uyuşturucu ticaretine başlayan Seçkin Akyer, en sonunda yakalandı

Suç makinesi gibi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da uyuşturucu suçu nedeni ile polis tarafından aranan ve abisinin evinin önünde kurulan pusu sonucu yakalanan Seçkin Akyer’in 2011 yılında yasadışı yollardan ülkeyi terk ederek yargılanmaktan kaçtığı ve geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde yine kaçak olarak ülkeye giriş yaptığı belirlendi. Kaçak macerası abisinin evinin önünde son bulan Akyer dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, zanlının 9 Mayıs 2011 yılında  Gazimağusa ve Akıncılar’da işlemiş olduğu uyuşturucu ithal ve tasarruf suçundan dolayı mahkeme tarafından teminat şartlarına bağlanarak yurt dışına çıkışı yasaklandığı halde, mahkeme emrine uymadığını ve Gazimağusa Limanından muhaceret memurundan gizli bir şekilde gemiye binerek KKTC’yi terk ettiğini söyledi.

Aynı şekilde geri geldi
Zanlının 2015 yılı Kasım ayı içerisinde yine muhaceret memurundan gizli bir şekilde KKTC’ye giriş yaptığını belirten Derman, uyuşturucu suçu nedeni ile polisin takibine takılan zanlının abisinin evinde kurulan pusu sonucu kıskıvrak yakalandığını ifade etti. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını aktaran Derman, serbest kalması halinde kaçmasının kuvvetle ihtimal olan zanlının 1 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

“Çocuğum için kaçtım”
Yargıç Banu Soyer’in söz vermesi üzerine konuşan zanlı Seçkin Akyer, çocuğunun ölüm döşeğinde olması nedeni ile kaçtığını ileri sürdü. Cezasını çekmek için geri geldiğini iddia eden zanlı, “kaçacak olsam niye geri döneyim ki” diyerek kendini savundu.
Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer, daha önce de teminata bağlandıktan sonra yargılanmaktan kaçan zanlının yeniden kaçmasının kuvvetle ihtimal olduğu yönünde bulgu yaptığını belirterek, zanlının davaları görüşülünceye değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474