banner564

‘Suç olduğunu bilmezdim’

Gümrüğe deklare edilmeden yurt dışına çıkarılmak istenen 3 kilodan fazla altına el konuldu, taşıyıcı Mehmet Oktay tutuklandı

‘Suç olduğunu bilmezdim’
banner598
Çiğdem AYDIN
   Kayıt altına alınmadan ve gümrüğe deklare edilmeden yurt dışına çıkarılmaya çalışılan 3 kilodan fazla altın x-ray cihazına takıldı. 
   Eritilmiş 8 adet külçe halinde olan altınlar Mehmet Oktay‘ın valizinde bulundu. Altınların Altınbaş şirketine ait olduğu öne sürülürken,  gümrüğe deklare işlemi yaptırmadığı için yasalara aykırı davranmakla suçlanan Mehmet Oktay dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. Oktay’ın ‘bunun suç olduğunu bilmezdim’ dediği öne sürüldü.
   Duruşmada önceki gün saat 20.00 sıralarında ülkeden çıkış yapmak için Ercan Havalimanı’nda bulunan zanlının kapı geçişi esnasında bavulunun X-ray cihazına takıldığı ve yapılan aramada 3 kilo 265 gram sekiz adet külçe halinde altın hurdası bulunduğu açıklandı.
   Para ve kambiyo yasasına aykırı olarak ülkeden 10 bin dolar üzerinde maddi değeri olan altınları çıkarmaya çalışan zanlının gözaltına alındığını belirten polis, soruşturma başlattıklarını kaydederek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
   Talebi değerlendiren mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 10:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Biz prens charles i tercih ediyoruz adam ne de olsa iş bitirici diana varken camillayi idâre etti harry bir meganın halkından gelemiyor yani mr hasan bey nasıl diyor siz????

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473