banner564

Suç ortakları aranıyor

Muhammed’in darp edilmesi ve ailesinden tehditle 500 Euro istenmesi olayıyla ilgili tutuklanan 5 Bangladeşli 3 gün daha hücrede kalacak

Suç ortakları aranıyor
banner598

Girne’de Muhammed Roknuzzaman’ın zorla kaçırılması olayıyla ilgili tutuklanan Omar Hussein, Mesud Rana ve Noyan Babu hakkındaki soruşturma sürüyor.
Roknuzzaman’ın ellerini bağlayıp darp eden, o anları videoyla çekip ailesine göndererek “5 bin Euro göndermek için iki gününüz var.  Parayı göndermezseniz Muhammed'i öldürüp denize atacağız” diyen zanlıların suç ortağının arandığı belirtildi. 
Soruşturmayı yapan polis, olayın 4 Ağustos 2023 tarihinde saat 05.45 Girne’de meydana geldiğini söyledi. Polis,  zanlıların Muhammed Roknuzzaman’ı para mevzusunu konuşacakları vaadi ile ikna edip ikametgahından çıkmasını sağladıklarını söyledi. Polis, zanlıların Roknuzzaman’ı  Omar Hussein'in Bafra Sokak üzerinde bulunan ikametgahına götürdüklerini, yatak odasının kapısını arkasından kilitleyip zorla alıkoyduklarını söyledi. 
Polis, zanlıların Roknuzzaman’ın ellerini bileklerinden ve dirseklerinden iple bağladıklarını, ciddi bir şekilde darp ettikten sonra yapmış oldukları eylemi videoya çekip onun Bangladeş’te bulunan ailesine gönderdiklerini ve “ 5 bin Euro göndermek için iki gününüz var,  parayı göndermezseniz Muhammed'i öldürüp denize atacağız” demek sureti ile de şiddet kullanma tehdidinde bulunduklarını açıkladı.  
Polis, zanlıların daha sonra Muhammed Roknuzzaman’ı bıraktıklarını ifade etti. Polis, Muhammed Roknuzzaman’ın serbest kaldıktan sonra Girne Adli Şubeye gelerek, şikayetçi olduğunu ve zanlıların alisine gönderdiği videoyu polise verdiğini açıkladı. 
Polis, şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını, 5 zanlının tutuklandığını söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların cep telefonlarının inceleneceğini ve aranan bir şahıs daha olduğunu belirterek, 3 gün tutukluluk süresi talep etti. 
Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473