banner564

Suçların ‘şekli’ değişti

Reçete olmadığı için ‘Zanax’ vermeyen eczacı; Malik ve İsa’nın tepkisini 100 liralık zararla atlattı

Suçların ‘şekli’ değişti
banner598
Suna ERDEN
Kuzey Kıbrıs’ta artan öğrenci ve işçi sayısına paralel olarak suçların şekli de değişti. Son zamanlarda sadece uyuşturucu ticareti değil; ‘sakinleştiri’ ilaçlara karşı talep patlamasının yaşandığı belirtiliyor.Reçetesiz satış yapmayan eczaneler ise ciddi sorunlarla karşılaşıyor.
Bunlardan bir tanesi önceki gün Girne, Karaoğlanoğlu bölgesinde yaşandı. 
İşletmeciliğini E.T.’nin yaptığı eczaneye giden ve ‘Zanax’ simli ilaç isteyen Abdallah Malik ve Faisal Mohamad İsa; reçeteleri olmadığı için talep ettikleri ilacı alamadı. Bu duruma tepki gösteren yabancı öğrenciler, eczane sahibine tepki göstermekle yetinmeyip, toplam değeri 100 lira olan 4 adet parfüm alarak, eczaneden ayrıldı.
Kamera görüntülerine takılan zanlılar, işletmecinin şikâyeti üzerine Girne’de tespit edilerek tutuklandı. Yapılan sorgulamada işledikleri suçu itiraf eden zanlılar aleyhindeki soruşturma tamamlanırken, dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Kamera görüntülerinden tespit edildiler
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ömer Faruk Şengil, zanlıların önceki gün saat 16.30 raddelerinde Karaoğlanoğlun’da girdikleri eczanede kendilerine reçetesiz hap verilmediği gerekçesi ile 100 TL değerinde, 4 adet parfüm çaldıklarını anlattı. Şengil, işletmecinin şikâyeti üzerine zanlıların aynı gün tespit edildiklerini ve çalıntı parfümlerin tasarruflarında bulunduğunu söyledi. 

İkisi de cezaevine gönderildi
İşledikleri suçu itiraf eden zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Şengil, zanlıların yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu. Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların yargılanıncaya kadar bir ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2017, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474