banner564

“Suçsuzun boşuna yatacağım”

Ukranya uyruklu Zubal’a çarparak ölmesine neden olan araç sürücüsü Barışcan Deliceırmak, 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına isyan etti

“Suçsuzun boşuna yatacağım”
banner598
Zorkun TAŞER

Başkent Lefkoşa’da geçen yıl Mayıs ayında gerçekleşen ve karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalışan Ukranya uyruklu Karyscyna Zubal’ın ağır yaralanmasına ve kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybederek ölmesine neden olan trafik kazasındaki araç sürücüsü Barışcan Deliceırmak hakkındaki dava dün karara bağlandı.  
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Kararda kazanın olduğu yerde üst geçit olmasına rağmen kullanılmaması, sanığın kaza esnasında alkolsüz oluşu ve yolu aydınlatan lambaların çalışmaması gibi faktörler etkili oldu. Kararın ardından aldığı 2 aylık hapis cezasına isyan eden sanık, “Suçsuzum boşu boşuna hapis yatacağım” diye feryat etti.

“Üst gecidi kullanmadı”
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararda sanığın kaza esnasında alkollü olmadığı, kazada yaralanan iki öğrencinin üst geçit olmasına rağmen, bu yolu kullanmadığı vurgulandı.  Kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, kazanın 22 Mayıs saat 23.15 sıralarında meydana geldiğini, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndan, Göneyli Çemberi ’ne doğu seyir eden sanığın, Atatürk Spor Salonu önünde bulunan trafik ışıklarında geçtiği sırada yolun karşısına geçmeye çalışan Anatasia Dimcheva ve Karyscyna Zubal’a otomobilinin ön kısmıyla çarpığını söyledi.  

Ağır yaralı hastaneye kaldırılmıştı
Çarpma sonucu Ukrayna uyruklu olan ve Yakın Doğu Üniversitesi öğrencisi Anatasia Dimcheva ve Karyscyna Zubal’ın ağır yaralandığını anlatan Ulunay, iki yaralının olay yerine çağrılan ambulansla önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirtti.

Yaşama tutunamadı
Kazada ağır yaralanan Zubal’ın daha sonra YDÜ hastanesine kaldırıldığını kaydeden Ulunay, kazada ağır yaralar alan Zubal’ın 9 gün sonra yaşamını yitirdiğini açıkladı. Aynı kazada Anatasia Dimcheva’nde yaralandığı ve günlerce tedavi gördüğünü kaydeden Ulunay, kazanın meydana geliş şeklini incelediklerini belirterek elde ettikleri bulguları aktardı.

“Aydınlatma lambaları çalışmıyor”
Yargıç Ulunay, kazanın olduğu yerde yol aydınlatma lambalarının çalışmadığını, olay mahalline çok yakın mesafede üst geçit bulunduğunu, iki öğrencinin bu geçidi kullanmayıp yolu karşıya geçmeye çalıştığı esnada kazanın meydana geldiğini belirtti. Sanığın kazadaki rolüne değinen Yargıç Ulunay, sanığın gerekli tedbiri almadığını, yol kenarındaki kalabalığı fark etmesine rağmen dikkatsiz sürüş yaptığını ifade etti. Ulunay, sanığın kaza esnasında alkollü olmayışının, görüş mesafesinin kısa olmasının, sanığın sabıkasız oluşunun göz önünde bulundurulduğunu belirterek, tüm hususları değerlendirdikten sonra sanığı 2 ay süre ile cezaevine göndermeyi uygun bulduklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474