banner564

Suçun cezası ağır

Ülkeye hem uyuşturucu hem de kaçak insan sokmaya çalışırken yakalanan Mohammed Elrofai 2 yıl hapis yatacak

Suçun cezası ağır
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa’da Metehan Kara Kapısı’ndan ülkeye giriş yaparken, 45 gram uyuşturucu ile yakalanan, aracın bagaj kısmında ise Mohammed Jamel Yosif Khıdır’ı yasa dışı bir şekilde ülkeye sokmaya çalıştığı ortaya çıkan sanık Mohammed Elrofai hakkındaki davada karar açıklandı.
   Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararda sanık 2 yıl hapse mahkûm edildi. 
    Kararı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay açıkladı. Ulunay, 3 Mayıs tarihinde saat 19.50 sıralarında Metehan Kara Giriş Kapısında, KKTC’ye giriş yapan Mohammed Elrofai’nin kullanımında bulunan araçta polis tarafından yapılan aramada Mohammed Jamel Yosif Khıdır’in aracın bagaj kısmına gizlenmek suretiyle muhaceret işlemi yaptırmadan KKTC’ye kanunsuz giriş yaptığının tespit edildiğini söyledi. Ulunay, sanıkların tutuklanmasının ardından araçta yapılan aramada yaklaşık 45 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını mahkemeye aktardı.
   Ulunay, sanık Mohammed Elrofai’nin işlemiş olduğu suçların çok ciddi ve vahim suçlardan olduğunu vurguladı. Kıdemli Yargıç Ulunay sanık Elrofai’nin ülkeye yasadışı yollardan bir kişiyi sokmaya çalışmasının yanı sıra uyuşturucu madde ithal etmesinin de aleyhine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Kıdemli Yargıç, sanığın işlemiş olduğu suçlara verilecek cezanın hapislik cezası dışında bir ceza olamayacağını belirterek, 2 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473