banner564

Suriyeli mülteciler otelde saklandı

Güney Kıbrıs’ta tutulan 36 Suriyeli mülteci, sınırı aşarak kaçak yollardan kuzeye geçti

Suriyeli mülteciler otelde saklandı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Suriye’deki iç savaştan kaçan ve geçtiğimiz ay Baf’ın 50 deniz mili açığında gemileri batmak üzereyken kurtarılan 345 mülteciden 42 tanesi Gazimağusa’da tespit edildi. 
Mültecilerden 36 tanesinin yasa dışı yollardan KKTC’ye geçtikleri belirlenirken, 6 tanesinin yasal olarak ülkeye giriş yaptığı öğrenildi.
Güney Kıbrıs’ ta gördükleri kötü muamele nedeni ile KKTC’ ye kaçtıklarını söyleyen mültecilerden 7 tanesi dün Gazimağusa Polis Müdürlüğüne giderek teslim oldu. Teslim olan mültecilerin, sayının daha fazla olduğunu söylemesi üzerine harekete geçen polis, düzenlediği baskınlar sonucu, Golden Set isimli  otel de 3 kişi, Şadan isimli otelde ise 26 mülteciyi tespit ederek tutukladı. 
Tutuklanan 36 mültecinin 19’unun erkek,  9’unun kadın ve 8’inin de çocuk olduğu öğrenildi. Polis, baskınlar esnasında 6 Suriyeli mültecinin de Güney Kıbrıs’tan yasal yolları kullanarak KKTC’ye geçtiğini belirledi. 


KKTC’de 200 Suriyeli mülteci var
Tutuklanan mültecilerin ifadeleri doğrultusunda Baf açıklarında kurtarılan 345 mültecinin 200 tanesinin KKTC’ye geçtiği belirtildi. 
Bunun üzerine polis her yerde aramalarını sürdürüyor. 36 tane mülteci ile yasal yollardan giriş yapan 6 mülteci  Gazimağusa Polis Müdürlüğünde göz altında tutuluyor. 
Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler de Gazimağusa Polis Müdürlüğüne giderek konu ile ilgili bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474