banner564

Susmayı tercih etti

Aysın Eskimuhtaroğlu, tasarrufunda ele geçirilen piyasa değeri yaklaşık 700 bin TL olan 6 ton kaçak eti kime getirdiğini söylemedi

Susmayı tercih etti
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ile Cürümleri Önleme Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucunda, 6 ton gümrüksüz donmuş dana eti ile yakalanan Aysın Eskimuhtaroğlu, hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı dün teminat talebiyle Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılırken, ifadesinde etleri kime getirdiğine dair bilgi vermediği açıklandı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Memuru Erman Sennaroğlu zanlnın, 27 Haziran’da İngiliz Üsler bölgesinde bir depodan aldığı 6 bin 661 kilo ağırlığındaki kaçak dana etini, askeri bölgeyi de ihlal ederek Güvercinlik Köyü’nden KKTC’ye getirdiğini söyledi. Mesele kapsamında iki kişinin daha aranmakta olduğunu belirten Sennaroğlu, zanlının ikametgâhında da bir arama gerçekleştirdiklerini ve dondurucu içerisinde 23 kilo kaçak et ele geçirdiklerini ifade etti. Soruşturmanın tamamlanmadığını bildiren Toroslu, zanlının etlerin nereye gideceği hakkında bilgi sahibi olmadığını ve etlerin götürüleceği yerlerin mesele kapsamında aranmakta olan diğer 2 şahıs tarafından bilindiğini söyledi. 

Teminatla serbest kaldı
Sennaroğlu, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. 
Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının 10 bin TL nakdi teminat ödemesi, KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin, lehinde 100’er bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imza etmesi ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunması şartları ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474