banner564

Taban rahatsız

TDP’nin son aylarda kaos ortamına sürüklendiğini savunan Çakıcı, seçilmiş ilçe başkanının ihraç edilmeye çalışıldığını söyledi

Taban rahatsız
banner598

Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, dün Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında TDP’de son yaşanan gelişmeleri eleştirerek bazı öneri ve taleplerde bulundu.
Konuyla ilgili deklarasyonunu okuyan Çakıcı, öneri ve taleplerinin ciddiye alınmaması halinde “gerekli tüm adımları atmak konusunda sorumluluğunu yerine getireceğini” kaydetti.
Kurucu başkanı ve üyesi olmaktan gurur duyduğu TDP’nin son aylarda “kötü yönetim anlayışı nedeniyle kaos ortamına sürüklendiğini” savunan Çakıcı, seçilmiş ilçe başkanının “eften püften” şeklinde tanımladığı nedenlerle partiden ihraç edilmeye çalışıldığını ve bu durumun parti genelinde kabul görmediğini söyledi.

Mağusa ve İskele kopma noktasında
Gazimağusa ve İskele örgütlerinin parti merkezinden kopma noktasına geldiğini savunan Çakıcı şöyle devam etti:
“Tepkisini dile getiren Mağusa İlçe Yönetimi, ilçe yönetim kurulu defterini genel başkana vermedi gerekçesiyle genel başkan tarafından polise verilmiştir. Mağusa İlçe Yönetimi dışlanmış ve yerine, ilçe toplantılarına gelmeyen ve üyeliği düşmüş bir üye merkez tarafından demokrasiye aykırı bir şekilde ilçe başkanlığı konumuna getirilmeye çalışılmıştır. Partide ilçe yönetim kurulları çalışamaz hale getirilmiştir. Geçmiş dönemde var olan komitelerin hemen hemen tümü kapanma noktasına gelmiştir”

“Disiplin işlemleri derhal geri çekilsin”
Mehmet Çakıcı okuduğu deklarasyonda TDP yönetiminden taleplerini de sıraladı. 
Parti yöneticileriyle ilgili disiplin işlemlerinin hemen durdurulmasını ve geri çekmesini isteyen Çakıcı, “Nitelikli üye isteriz safsatasıyla sosyal demokrasi anlayışına ters tutumdan ve yurttaşlar arasında ayrım gözeten tutumdan derhal vazgeçilmelidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2016, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474