banner564

‘Tacı alır gelirim’

Ezinne, Dünya Güzellik Yarışmasında KKTC’yi temsil etmek için sponsor arıyor

‘Tacı alır gelirim’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Adı, Ezinne Emelda Elyah Agbom... Nijerya’dan Kuzey Kıbrıs’a üniversite eğitimi için geldi... 
Henüz 21 yaşında. Ülkesi adına değil KKTC’yi temsil etmek için yaşından büyük bir iş için elini taşın altına koydu. Güney Kore’de 25 Ocak 2015’te düzenlenecek dünya güzellik yarışmasında podyumda KKTC adına boy gösterecek. Ezinne Emelda Elyah Agbom’ın, tek amacı var, o da eğitim için bulunduğu ve hayran kaldığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adını dünyaya duyurabilmek. Ezinne’nin tek bir sıkıntısı var oda güzellik yarışmasında kendisine sponsor bulamıyor. Ezinne Emelda Elyah Agbom, kendisine destek verilmesi durumunda, Güney Kore’den güzellik tacını alıp geleceğinden çok emin...

Eczacılık okuyor
Ezinne Emelda Elyah Agbom, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Eczacılık Fakültesi birinci sınıf öğrencisi. Nijerya’nın Ebonyi eyaletinden ülkemize okumaya geldi ve katıldığı güzellik yarışması ile bir anda hayatı değişti. Yaşadığı o değişimi de Diyalog okuyucularına içtenlikle anlattı.

Destek bekliyor
Üstelik Nijeryalı güzel, KKTC’yi yalnızca podyumda tanıtmayacak. Konuşmacı olarak katılacağı birçok konferans ve seminerde de ülkemizi ön plana çıkaracak. Ancak küçük bir sorun var. Agbom’un henüz sadece tek bir sponsoru var, o da eğitim gördüğü Doğu Akdeniz Üniversitesi. Kendisi şimdilerde KKTC’deki tüm yerel kurum ve kuruluşlardan da maddi -manevi destek bekliyor. 
KKTC’nin tanınmasında önemli bir rol oynayacağına inanan genç güzel; Gazimağusa Belediyesi başta olmak üzere devlet yetkililerinin kendisine destek vermesini istiyor. Agbom,  son olarak güzellik yarışmasında KKTC’yi temsil edip etkili bir sonuç alacağına olan inancını tekrarladı ve kendisine destek olan ve olmak isteyen kişilere şimdiden teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473