banner564

Tacire 2 yıl hapis

Kuzey Kıbrıs’a bir ayda 88 gram uyuşturucu ithal edip, satışını yapan sanık Omar Jafar Sadeq’ın cezası belli oldu

Tacire 2 yıl hapis
banner598

  Güney ile kuzey arasında uyuşturucu ticareti yapan ve bir aylık süreçte ülkeye 88 gram hintkeneviri ithal edip, satışını yapan Omar Jafar Sadeq’ın cezası belli oldu. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne yargılanan sanık 2 yıl hapse mahkum edildi. Kararda sanığın uyuşturucu maddeyi ticari amaçlı ithal etmesi ve satışını yapması etkili oldu.

   Mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi açıkladı. Hüdaverdi, sanığı sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup, mahkûm ettiklerini açıkladı. Hüdaverdi, uyuşturucu suçlarının kamu sağlığı ve toplum huzurunu bozduğuna vurgu yaptı. 
   Hüdaverdi, sanığın tespit edilemeyen miktarda hintkeneviri tasarruf ettiğini, 920 miligram hintkenevirini bir şahsa 200 TL karşılığında satması ve 87 gram 530 miligram ağırlığında hintkenevirini güneyden kuzeye ithal etmesini aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. 
   Hüdaverdi, sanığın uyuşturucu ithal ederek ülkemizde yaşayan insanların uyuşturucu temin etmemesi için başlatılan mücadeleyi sekteye uğratmasını ve uyuşturucunun külliyetli sayılabilecek miktarda oluşunu, aleyhine değerlendirdiklerini kaydetti. Hüdaverdi, sanığa oybirliği ile 2 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.
Kuzey Kıbrıs’a bir ayda 88 gram uyuşturucu ithal edip, satışını yapan sanık Omar Jafar Sadeq’ın cezası belli oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474