banner564

‘Sözüm söz’

Kılıçdaroğlu “CHP iktidarında beş kuruş rüşvet alan ve yiyene asla göz açtırmayacağım dedi

‘Sözüm söz’
banner598

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenerek "Sen kim mağduriyet kim? Sen zalimsin, zulmediyorsun. Sen mağrursun, millete tepeden bakıyorsun. 'Biz milletin içinden geliyoruz.' Hadi canım sende. Sen nerede, millet nerede? Millet aç, sefil perişan vaziyette sen milyarlarınla oynuyorsun. Olay budur. Hepimiz bu bağlamda düşüneceğiz ve mücadele edeceğiz" dedi. 

   Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, HSYK teklifini eleştirdi. Teklifle, "Bütün hakimlerin Betsmove Adalet Bakanı'nın emrine verildiğini ve bakanın tek yetkili yapıldığını" iddia eden Kılıçdaroğlu, "Tek yetkili olur da hakim ve savcılar sözünü dinlemezse ne olur? Onun da yolunu buldular, Teftiş Kurulu'nu doğrudan Bakan'a bağlıyorlar. Teftiş Kurulu'nu, 'tehdit kurulu' haline getiriyorlar. 'Benim sözümü dinlemezsen ben gereğini yaparım.' Ne diyordu Recep Tayyip Erdoğan, 'Yetkim olsa HSYK'yı yargılarım.' İşte o yetkiyi almak istiyorlar" ifadesini kullandı. 

   Düzenleme ile hakim ve savcıların Bakan'ın çıkardığı genelgelere göre işlem yapacağını da savunan Kılıçdaroğlu, "Böyle adalet olamayacağını" söyledi. 

   Bu duruma kendilerinin itiraz ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, teklifin Bakanlar Kurulu'nda da görüşmediğini, AK Parti milletvekilleri tarafından verildiğini söyledi. 

   Kılıçdaroğlu, "Cumartesi, pazar çalışıyorlar tek direnen parti var, adaleti isteyen tek parti var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunan tek parti var, o partinin adı CHP" diye konuştu. 

Düzenleme ile hakim ve savcıların görev için yurt dışına çıkışlarına da Bakan'ın izin vereceğini ileri süren Kılıçdaroğlu,  HSYK'yaki bütün memurların işine de son verileceğini ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 05:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473