banner564

Talat: Tek sıkıntı sivri dili

CTP lideri Talat, KIB-TEK Başkanı İsmet Akim hakkındaki görüşünü açık yüreklilikle seslendirdi

Talat: Tek sıkıntı sivri dili
banner598
Aytuğ TÜRKKAN
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, elektriğe zam yapmayan hükümete eleştiride bulundu. Talat, Elektrik Kurumu Başkanı İsmet Akim’i de sivri dili nedeniyle eleştirdi, “Kendisiyle sıkıntım var” dedi. 
CTP Başkanı Talat, propagandadan Sorumlu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ürün Solyalı ile bazı gazeteci ve köşe yazarlarıyla CTP Parti Merkezi’nde yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdi. 
Samimi bir ortamda yapılan sohbet toplantısında Talat, Kıbrıs sorunu ve iç politikaya ilişkin görüşlerini açıkladı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
“Başbakan olsam zammı yapardım”
Görüşmenin gündemine Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) oturdu. Talat, kurumun zam yapmak zorunda olduğunu ve bunun hayata geçmesi gerektiğini yinelerken, hükümetin zam kararını ileriye ötelemesini eleştirdi. 
“Zammı yapmadılar, böylece yapılması gereken yatırımları tehlikeye soktular” diyen Talat, “Ben Başbakan olsam zammı yapardım” dedi. 
Eski teknolojiyle elektrik üretimi yapıldığını bunun da maliyetleri çok yükselttiğini anlatan Talat, “2x60 makinelerin artık hek’e çıkması lazım, yeni yatırımlar yapılması lazım. Ancak zam yapılmadığı için yatırım için ayrılan bütçeden kullanılarak açık kapatılıyor” dedi.
 
“Hükümeti CTP MYK’sı yönetmiyor”
Talat, hem hükümete hem de kurum yönetimine eleştirilerde bulundu. Talat, “Bir kesim Hükümeti CTP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) yönetiyor diyor. Bu böyle değildir. Ben Başbakan olsam elektrikte zam yapardım mesela. Ama yapılmadı ve yatırımlar tehlikeye girdi” dedi. 
Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ile bir sıkıntısı olup olmadığı sorusuna Talat, “Evet var… Diliyle sorunum var” dedi. 
Akim’in sivri dilinden şikayet eden Talat, yönetimin adımlarına ise destek verdi. Yönetimin üretim maliyetlerini düşürebilmek için uğraş verdiğini anlatan Talat, gazetecilerin çalışanların yüksek maaşlarıyla ilgili soruları üzerine konudan duyduğu rahatsızlığını dile getirdi.
 Talat, “Personelin durumu ayrıca ele alınacak” dedi. 

“Görüşmeler çok iyi gidiyor”
Kıbrıs sorununa ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Talat, “İki lider arasındaki görüşmeler gerçekten çok iyi gidiyor” dedi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ürettiği Demopoulos kararıyla birlikte mülkiyet konusunda bir yol haritasının belirdiğini söyleyen Talat, liderlerin konuyu görüşmeye başladığını ancak kriterlerin henüz belirlenmediğini kaydetti. 

“Ortada doğal bir takvim var…”
Talat, mülkiyetin kategorize edildiğini anlatarak bunun bir ilk olduğunu dile getirdi. Talat, “En büyük korkumuz anlaşmayla birlikte oluşacak mülkiyet komisyonunun karar verme sürecinin uzamadır. Çünkü bu süreç uzarsa Kıbrıs Türk ekonomisi için iyi olamaz. O nedenle bu konuda hızlı çözümler istiyoruz” dedi.   
Mayıs ayında Güney Kıbrıs’ta seçimlerin olması nedeniyle doğal bir takvimin ortada olduğunu söyleyen ve bu noktada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya destek veren Talat, “Doğal bir takvim var, kimse bundan kaçamaz” diye konuştu.

“Akıncı’yı kucaklarız”
Bir gazetecinin, “Siz çözemediniz, şimdi Akıncı çözerse Kıbrıs sorununu bu CTP için kötü olmaz mı?” şeklindeki sorusunu gülümseyerek karşılayan Talat şöyle cevap verdi:
“Bizim için öncelik Kıbrıs sorunun çözümüdür, eğer Akıncı bunu başarırsa kendisini kucaklarız. Çözümden sonra o çözümü yaşatacak partilere de ihtiyaç vardır.”  

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474