banner564

Tanıklar konuşuyor

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, kürtaj skandalının ortaya çıkmasına neden olan fetüslerin ileri inceleme için İstanbul’a gönderildiğini söyledi

Tanıklar konuşuyor
banner598
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen kürtaj skandalının duruşmalarının dünkü oturumunda tanıklar dinlenmeye devam etti. Duruşmada sanıklar Dr. Mehmet Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek, Ebe Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan, Dr. Fahri Karagözlü ve Anestezi Uzmanı Dr. Rasıha Serdaroğlu, sanık avukatları ve iddia makamı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu. Duruşmada dün dört tanık dinlenirken şuana kadar dinlenen tanık sayısı 14 oldu.
Tanık kürsüsüne çıkan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde görevli Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, fetüslerle ilgili ön otopsi yaptığını, dış incelemesinde anomali bulgusuna rastlamadığını, fetüslerle ilgili iç incelemeyi ise yapmadığını ifade ederek, fetüslerin ileri inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini söyledi. 
Deniz, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi uygulamasında fetüslerin gömülmediğini, çöpe atılmadığını belediyenin belirlediği mezarlığa gömüldüğünü, hatta bir insandan kopan el veya bacağında mezarlığa gömüldüğünü ifade etti.
Tanık N.T ise hastanede stajyer hemşire olarak bulunduğunu ifade ederek, sadece tüp bebek bölümünde staj yaptığını söyledi. N.T, “Tüp bebek tedavisi için gelen hastalarla ilgileniyordum. Bir defasında Fahri Bey, Rasıh’a hanımın ilaç getireceğini söyledi. 

“Hemşirelerden birisinin ağladığını gördüm…”
Rasıha hanım geldi ve ilacı verip gitti. Bu olaydan önce mi yoksa sonra mı hatırlamıyorum ama yanında bir bey ile hamile bir kadın hastaneye geldi. Bayanın elinde dosya vardı ve Fahri beye gösterdi. Ben üçünü kata çıktım. Saat 5-6 gibi iş çıkışı aşağı indim. Hemşirelerden birinin ağladığını gördüm. Arka tarafa geçtim. Anladığım kadarı ile bayan bebeğini aldırmıştı. Hastanın yanında Fahri beyi gördüm.
Tanık H.K de Tüp bebek işlemlerinde görev yaptığını, tüp bebek hastaları ile ilgilendiğini söyledi. Hastanedeki bir odada kaldığını ifade eden H.K hastane şeması ile ilgili bilgi verdi. H.K ifadesinin devamında şunları söyledi: “Verda hanım bana cep telefonu yolu ile mesaj göndererek bir telefon numarası attı. Verilen telefon numarasını aradım. Bir adamla konuştum.24 haftalık bir sonlandırmadan bahsetti. Ben de bu konuyu mesaj atarak Verda hanıma bildirdim.”
Duruşmada tanıklık eden Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Üzeyir Koşer de soruşturmada yaptığı işlemleri mahkemeye aktardı. Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma 1 Kasım tarihine ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473