banner564

Tarih yok oluyor

Mağusa’daki hisarların bir kısmında çökme oldu, suriçi halkı yetkilileri göreve çağırdı

Tarih yok oluyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın önemli sembollerinden olan tarihi surların bir kısmında çökme meydana geldi. Suriçi’nin Yenikapı olarak adlandırılan girişinde bulunan kısımdaki hisarın aşırı yağmur ve bölgedeki toprak aşınmasından dolayı çöktüğü iddia edilirken, tarihi hisarların çökmüş halini gören suriçi halkı, kötü görüntünün derhal sonlandırılmasını istedi. 
Mağusa Suriçi Derneği(MASDER) başkan yardımcısı Serdar Atai ise hisarların yılların getirdiği sorunların birikiminden dolayı yıkıldığını savundu.
Diyalog’a ulaşan bölge halkı, hisarların bir kısmının yıkıldığını ve oluşan görüntünün suriçi bölgesine yakışmadığını dile getirdi. 
Tarihi surların Gazimağusa’nın önemli sembollerinden biri olduğuna ve Gazimağusa denince akla ilk gelen önemli eski eserlerden olduğuna dikkat çeken bölge sakinleri, yetkilileri kötü görüntüyü sonlandırmaya ve tarihi eserlerimize sahip çıkılması için etkin önlemler almaya davet etti.

Atai: Yılların getirdiği bir sorun
Diyalog muhabirine konu ile ilgili görüşlerini aktaran Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) Başkan Yardımcısı Serdar Atai ise bölgede kısa bir süre önce yapılan temizlik sırasında toprakla oynandığını ve yağmur sularının etkisiyle de hisarın bir kısmında çökme oluştuğunu söyledi. Sorunun tamamen yapılan temizlik ve toprakla oynanmasından kaynaklanmadığına özellikle dikkat çeken Atai, bu sorunun diğer eski eserlerin bulunduğu bölgelerde de yıllardan beri olduğunu söyleyerek, daha önce çökme yaşanan Buğday Camii ile Othello kalesini örnek gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474