banner564

Tarihi anlatan pullar

Kıbrıs Türk Postaları’nın 50’nci yıl nedeniyle düzenlediği sergide dereceye girenlere ödülleri verildi

Tarihi anlatan pullar
banner598
 

Kıbrıs Türk Postaları’nın 50’nci yıl pul sergisinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kıbrıs Türk Postaları’nın 50’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Uluslararası Pul Sergisi”nde yer alan 29 kolleksiyondan 6’sı özel ödüle layık bulundu.

Golden Tulip Otel’de önceki gün akşam düzenlenen törende, sergiye katılan tüm kolleksiyonerlere madalya ve serginin düzenlenmesine katkı koyanlara da teşekkür belgesi verildi

Törene, Meclis Başkanı Siber Sibel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, milletvekilleri ve davetliler katıldı.

 

Emiroğulları: Etkinlikler sürecek

Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları, ödül takdimi öncesinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Postaları’nın 50’nci yıl nedeniyle yıl içerisinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, pul sergisinin düzenlenmesine destek olan herkese teşekkür etti.

Haberleşmenin insan hayatında çok önemli bir etken olduğunu ifade eden Emiroğulları, Kıbrıs Türk Postaları’nın 1964’te kurulduğunu ilk başlarda illegal çalışan kurumun 1967’de legal hale geldiğini anlattı.

Emiroğulları, Kıbrıs Türk Postaları’nın kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgi vererek, bugün uluslar arası altyapısıyla, dünya çapında hizmet veren bir kurum haline geldiğini belirtti.

Emiroğulları, “Kıbrıs Türk Postaları uluslar arası tanınmışlığı olan bir kurumdur” dedi.

 

Çomunoğlu: Somut adım bekliyoruz

Kıbrıs Türk Filateli Derneği Başkanı Sedat Çomunoğlu ise, başarılı bir organizasyonla gerçekleştirilen pul sergisinin ardından böylesi güzel bir törenle katılımcılara teşekkür edebilmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Posta tarihinin aynı zamanda toplumların da tarihini yansıttığına dikkati çeken Çomunoğlu, postanın, yaşananları halkın gözü önüne seren yaşayan bir organizma olduğunu belirtti.

Çomunoğlu, posta müzesi kurulmasının gerekliliğine de işaret ederek, bu konuda yetkililerden somut adımlar beklediklerini vurguladı.

 

Kaşif: Bugünlere nasıl gelindi...

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ise, Kıbrıs Türk Postaları’nın başarılı işler çıkardığını söyleyerek, 50. kuruluş yılını da çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti.

Kıbrıs’ta neler yaşandığını ve bugünlere nasıl gelindiğini herkesin bildiğini ifade eden Kaşif, Kıbrıs Türk Postaları’nın da yaşanan sürece tanıklık ederek bugünkü konumuna ulaştığını ifade etti.

 

Siber: İçerisinde tarih barındırıyor

Meclis Başkanı Sibel Siber de, posta ve postacı kelimelerinin her zaman sempati duygularını canlandırdığını ifade ederek, kurumlar için 50 yılın çok uzun bir zaman dilimi olmadığını ancak içerisinde tarihi de barındıran posta ve pullar için önemli bir dönem olduğunu belirtti.

Pul sergisini gezerken çok duygulandığını dile getirip pul sergisinin sürekli gezilebilir olmasının önemine işaret eden Siber, müzenin gerekli olduğunu ve herkesin bunun için üstüne düşeni yapması gerektiğini kaydetti.

 

Ödüller sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından, pul sergisine katılan 6 kolleksiyonere ödülleri verildi. Verilen ödüller, ödüllerin alanların ve kolleksiyonlarının isimleri şöyle:

“KKTC Cumhurbaşkanlığı Milli Büyük Onur Ödülü: Ertuğrul Tunalı ‘Kıbrıs Türk Postaları Öncüleri’. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Milli Büyük Ödülü: Atadan Tunacı 'Cyprus Turkish Community Before 1974'. KKTC Posta Dairesi Müdürlüğü Büyük Ödülü En İyi Kıbrıs Koleksiyonu Ulvi Keser ‘Kıbrıs Türk Postaları’. TFDF Büyük Ödülü En İyi Türkiye Koleksiyonu Ankara Kent Müzesi ‘Ankara Posta Damgaları 1841-1941’. TFDF En İyi Gençlik Ödülü Yasemin Hazinedaroğlu ‘Kristal ve Sağlık’. Kıbrıs Türk Filateli Derneği Ödülü (Hasan Madi anısına) En iyi Filatelik Araştırma Ali Doğan Özoğul ‘İkinci Dünya Savaşında Kullanılan Birleşik Krallık Sansür Etiketleri’.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 04:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474