banner564

Tarım Dairesi işi sıkı tutuyor

Yapılan denetimlerde yerli ve ithal 66 üründen 8’inde limit üstü kalıntı tespit edildi

Tarım Dairesi  işi sıkı tutuyor
banner598

Tarım Dairesi, 8-12 Ağustos tarihleri rasında yerli ve ithal olmak üzere 66 üründe yaptığı gıda denetimi sonucunda 4 yerli 4 de ithal olmak üzere 8 üründe limit üstü kalıntı tespit edildiğini bildirdi.

Tarım Dairesi, kalıntı tespit edilen yerli ürünlerin hasadına izin verilmediğini, ithal ürünlerin ise üçünün imha edildiğini, birinin de menşeine iade edildiğini kaydetti.
Tarım Dairesi, 8-12 Ağustos dönemi içerisinde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçları ile üretici ve ithalatçı isimlerini açıkladı.
Açıklamada, 26 yerli üründen numune alınarak yapılan tahlillerde 4 üründe limit üstü kalıntı tespit edildiği belirtilirken, 40 ithal üründe yapılan analizlerde ise 4 üründe limit üstü kalıntıya rastlandığı kaydedildi.

26 yerli ürünün 22’si temiz
Tarım Dairesi, denetimler kapsamında toplam 26 yerli üründen numune alınarak analizlerinin yapıldığını, bu ürünlerin 22’ürünün temiz, 4’ünün ise kirli çıktığını kaydetti.
Açıklamada, bu hafta içerisinde 11 molohiya örneği alındığı ve bunlardan 9’unun temiz çıktığını, ikisinde ise limit üstü kalıntıya rastlandığı ifade edildi.

40 ithal ürünün 36’sı temiz
Tarım Dairesi, aynı tarihler arasında 40 adet ithal üründen numune alındığını ve bunların 36 adedinin temiz bulunduğunu 4 tanesinde ise limit üstü kalıntıya rastlandığını belirtti.
Açıklamada, yapılan denetimlerde 10 adet şeftali örneğinin 7’sinin temiz, 3’ünün kirli çıktığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474