banner564

Tartışmalar bitecek gibi görünmüyor

Doğuş Derya’nın, Cumhuriyet Meclisi kürsüsünde sarf ettiği sözlerle ilgili tartışmalar sürüyor

Tartışmalar bitecek gibi görünmüyor
banner598
Cumhuriyet Meclisi kürsüsünden yaptığı konuşmada, 1974 yılında Rum kadınların tecavüze uğradığını, bu gelişme üzerine Rum kilisesinin kürtajı serbest bıraktığını iddia ederek bir anda tüm dikkatleri üzerinde toplayan CTP Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya’ya, destek ve tepki mesajları dün de devam etti.
Kuzey Kıbrıs’taki birçok dernek, sendika ve siyasi parti temsilcisi basın açıklaması yaparak, Doğuş Derya’nın sarf ettiği sözler ve sonrasında yaşanan olaylar hakkında görüş belirtti. Yapılan açıklamaların bazıları şu şekilde:

Oktar: Zamansız ve gereksiz
Sağlık-Sen Başkanı Kemal Oktar, “zamansız, gereksiz ve kanıtsız” olduğunu ileri sürdüğü Milletvekili Doğuş Derya’nın açıklamalarının KKTC halkını kamplara böldüğünü savundu. Oktar yaptığı yazılı açıklamada, Derya’nın “Türk ordusunu ve Kıbrıs Türk Mücahidi’ni hedef alan açıklamalarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de harekete geçirdiğini” belirtti.

Akça: Araştırma komisyonu kurulmasını talep etsin
Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Milletvekili Doğuş Derya’nın gündemde yer alan açıklamasının kabul edilebilir olmadığını ifade etti.
Akça konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Eğer kendilerinin bu konularla ilgili sıkıntıları varsa, Mecliste bir araştırma komisyonu kurulmasını talep edip her iki toplumun da bu tip olaylara uğrayıp uğramadığını araştırır, kamuoyuna da duyururlar” ifadelerine yer verdi.
Akça, Derya’nın açıklamasından dolayı özür dilemesini de istedi.

Emekli Astsubaylardan kınama
Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü, CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya’nın, 1974 Mutlu Barış harekâtını gerçekleştiren, Kıbrıs Türk halkının can, mal namus ve şerefini koruyan ve Kıbrıs’a barışı getiren Türk askerine yönelik Meclis’te konuşma yaptığını belirterek, bunu kınadığını bildirdi. 

Ulaş’tan hem Derya’ya hem Töre’ye destek
Halkın Adalet Konseyi (HAK) Genel Başkanı Mustafa Ulaş, CTP-BG milletvekili Doğuş Derya’ya yapılan saldırıları kınadı ve UBP milletvekili Zorlu Töre’ye yönelik bazı ifadelerin bu saldırılardan farkı olmadığını belirtti.
Ulaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Doğuş Derya'ya saldıranları CTP'den önce ben kınadım.Ama onların yaptıkları ve diğer açıklamalar ile Zorlu Töre’ye 'Nuri Alço' benzetmesi yapanların Derya'ya saldıranlardan farkı yok…” ifadelerine yer verildi.

Cesurer’den, Derya’ya destek
 Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Çağlayan Cesurer, bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmayla ilgili eleştirilen Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili Doğuş Derya’ya destek belirtti. 

 Pir Sultan Abdal Kültür Derneği de Deya’nın yanında 
 Kıbrıs Pir Sultan Abdal KültürDerneği, Meclis’teki bir konuşması nedeniyle tepki çeken Milletvekili Doğuş Derya’ya destek belirterek, Derya’ya yapılan saldırıları kınadığını bildirdi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474