banner564

‘Taşarsa ne yaparım’

Ozanköy’de yaşayan 84 yaşındaki Cemaliye nine, evinin yanından geçen derenin çöplerle dolu olmasından endişe duyuyor

‘Taşarsa ne yaparım’
banner598

Ömer KADİROĞLU
Girne’ye bağlı Ozanköy’de yaşayan 84 yaşındaki Cemaliye Dedekorkut, çevre kirliliğine isyan ediyor.
Yaşadığı yerden geçen dere yatağının temizlenmediğini ifade eden Dedekorkut, “Bu yaşımda kapı kapı dolaştım. Tüm yerlere gittim ancak bir sonuç alamadım” dedi.
Diyalog’a konuşan Dedekorkut, dere yatağının çöp ve molozdan geçilmediğini ifade etti. 
Dere yatağına dağdan gelen çöp ve molozların temizlenmemesi nedeniyle kış aylarında daha büyük bir tehlike yaşamaktan korktuğunu söyleyen Dedekorkut, yetkililerin bir çözüm bulmasını istedi. 
Daha önceleri dere içerisindeki temizliği kendi imkânları ile yaptırdığını ifade eden Dedekorkut, “Gücüm olsa dereye iner tırmık ile köprünün altını temizlerdim ancak eski gücüm yoktur” dedi. 

Endişe duyuyorum
Derenin çöple dolu olmasından dolayı taşma riski bulunduğunu söyleyen Cemaliye Dedekorkut, bu ihtimalin kendisini ürküttüğünü dile getirdi. Dedekorkut, şöyle devam etti: 
 “Kış aylarında yağışlar sonucu dağdan gelen çöp ve molozlar dere yatağını doldurdu ve üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. 
Muhtarımız buraları gelip fotoğraf çekerek ilgili yerlere giderek gösterdi.
 Bu şikâyetlerden sonra buraya bir görevli gelerek inceleme yaptı. İnceleme yaparak fikir alışverişi yapıldı ve gittiler. İncelemelerden sonra iki ay oldu ne gelen var ne giden. 
Ben her sene evimin önündeki dereyi temizletiyorum ancak şimdilerde sağlık sorunları nedeniyle aldığım maaşı ilaçlara veriyorum. 
Dere temizlenmezse, kış aylarında dere taşarsa ben bu yaşımla ne yapacağım? Taşan su evime girecek. Eski gücüm olsa iner tırmıkla köprünün altındaki kamışları çeker çıkarırdım ancak eski gücüm yok. Defalarca ilgililere şikâyetler yaptık bir çalışma yapılmadı. İlgililerin bu konuda bir çalışma başlatarak derenin temizliğini yapmalarını istiyoruz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473