banner564

Tedavi edilmeli

Uyuşturucu suçundan tutuklanan Alkan Canik, çıkarıldığı mahkemede nöbetçi yargıca “Beni hapse yollayın” diye yalvardı

Tedavi edilmeli
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’ya bağlı Akdoğan’da önceki gece yapılan uyuşturucu operasyonu sonucunda, Alkan Canik, uyuşturucu maddeyi evinin yan tarafında bulunan bir bölgeye zulaladığı sırada suçüstü yakalandı. 
   Canik’in zulalamak istediği poşet içerisinde 28 gram, evinde yapılan aramada ise 6 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis tarafından dün nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarılan zanl Alkan Canik, aleyhindeki şahadeti dinledikten sonra nöbetçi Yargıç Meltem Dündar’a, “beni hapse yollayın” dedi.

İhbar işe yaradı

    Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 29 Ağustos 2018 tarihinde alınan bilgide mahkeme huzurundaki zanlının tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini ve saat 22:00 sıralarında zanlının Akdoğan’da bulunan ikametgahı çevresine giderek pusu görevine başladıklarını söyledi. Zanlının elinde siyah poşeti evinin yan kısmında bulunan okul ile park alanı arasındaki otluk alana bıraktığı esnada suçüstü tespit edildiğini ve yakalandığını anlatan Özdesoy, konu poşetin içerisinde 28 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 

Evde de uyuşturucu bulundu
   Zanlının ikametgahı içerisinde yapılan arama sonucunda da 6 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Özdesoy, zanlının cebinde de uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi bulunduğunu ifade etti. Soruşturmanın yeni başladığını bildiren Özdesoy, mahkemeden süre talep etti.
   Mahkemede söz alan zanlı Alkan Canik, “soruşturma bitince beni hapse yollayın, zaten benzeri bir davam daha var” şeklinde konuştu. Huzurundaki şahadeti ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 1 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474