banner564

Teftişe hazırlar

Maliye Bakanlığı, sınavda başarılı olan muhasip ve murakıplara yetki belgelerini verdi

Teftişe hazırlar
banner598
Maliye Bakanlığı, yapılan sınavda başarılı olanlara “Bağımsız Muhasip ve Murakıp’ın hesap tutma ve teftiş etme” yetki belgelerinin verildiğini açıkladı. 
Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Muhasebe Sınav Komitesi’nin, Vergi Dairesi çalışanları yanında, Kuzey Kıbrıs Hesap Uzmanları Birliği ve Kuzey Kıbrıs Chartered Certified Accountants ve Yeminli Mali Müşavirler Derneği üyelerinin katılımıyla 22 Ocak tarihinde oluşturulduğu yer aldı. 
Komitenin, yapılan sınavların objektif kriterler ile adil bir süreçte yürütülmesi hususunda görevler üstlenerek, Bağımsız Muhasip ve Murakıp hesap tutma ve teftiş etme A yetkisi ile B yetkisi yazılı sınavlarını tamamladığı kaydedildi. 
Sınav sorularının, tüm komite üyelerinin hazırladıkları sorulardan oluşan soru bankasından bilgisayar ortamında örnekleme yoluyla seçildiği ifade edildi. 
Komite, 29 Ocak’ta A yetkisi ile ilgili yapılan sınava katılan 10 kişiden 3 adayı, 5 Şubat tarihinde B yetkisi için sınava giren 37 kişiden 11 kişiyi başarılı buldu. 
Sınavda başarılı olanlara “Bağımsız Muhasip ve Murakıp’ın hesap tutma ve teftiş etme” yetki belgeleri Maliye Bakanı Zeren Mungan ve komite yetkilileri tarafından verildi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474