banner564

Tehlike altında

Kendi kaderine terk edilen Lefkoşa’nın tarihi binaları yıkılmaya yüz tuttu

Tehlike altında
banner598

Ömer KADİROĞLU
Lefkoşa’nın eşsiz kültür mirasıyla dolu, tarihi Surlariçi’ndeki terkedilmiş binalar, tehlike saçıyor. 
Bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen yapılar hem can ve hem de mal güvenliğini tehlikeye atıyor.
Görüntü kirliliği de yaratan binalar birer birer yıkılmaya başladı. 
Bazı evlerde meydana gelen kısmi çökmeler de bölgeyi ziyaret eden turistler ve orada yaşayan vatandaşlar için tehlike oluşturuyor.
Acilen restore edilmeye ihtiyaç duyan tarihi Surlariçi yetkililerden ilgi bekliyor. Vatandaşlar, alkol ve uyuşturucu kullananların uğrak yeri olan atıl binalarla ilgili önlem alınmasını isterken, yetkililere çağrıda bulundu. Diyalog’a konuşan vatandaşlar, “Yıkılmaya yüz tutmuş binalar herkes için tehlikeli. Acil önlem alınmalı” dedi.

Suçlulara ev sahipliği yapıyor
Öte yandan içleri çöplerle dolan boş binalar insan sağlığını da tehdit ediyor. Çöplüğe dönüşen harabe evler yılanlar ve kemirgen zararlılara ev sahipliği yaparken, bölgede yaşayan vatandaşlar da zorluklarla karşılaşıyor. 
Ayrıca terk edilmiş binaların birçoğu da suç işleyenlere ev sahipliği yapıyor. Lefkoşa Türk Belediyesi birçok evin girişini demir korkuluklarla kapatsa da bu önlemlerin yetersiz olduğu ve daha iyi bir çözüm üretilmesi gerektiği belirtiliyor.
Vatandaşlar, alkol ve uyuşturucu kullananların uğrak yeri olan atıl binalarla ilgili önlem alınmasını isterken, yetkililere çağrıda bulundu.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, “Yıkılmaya yüz tutmuş binalar herkes için tehlikeli. Aniden çökme riskleri olduğu için birileri zarar görebilir. Ayrıca terk edilmiş ve atıl durumdaki evlerde içki ve uyuşturucu kullananların meskeni oldu. O binaların içerisine baktığınızda içki şişeleriyle dolu olduğunu görürsünüz. Yetkililer bu konuda önlem almalı” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473