banner564

Tek başına geliriz

Özersay’ın “Hükümetten çekilmeyiz” açıklamasına “Bu hükümet 825 milyon açıkla devam edemez” sözleriyle yanıt veren Tatar, erken seçime hazır olduklarını söyledi

Tek başına geliriz
banner598

 Suna ERDEN

   Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın “Hükümetten çekilmeyiz” diyerek, UBP ile koalisyona kapıları kapamasını yorumlayan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar “Bu hükümet 2019 bütçesinde 825 milyon lira açıkla devam edemez” dedi.
   Diyalog’a yaptığı açıklamada dörtlü koalisyon hükümetinin, Türkiye ile ekonomik protokolleri imzalamadığını ve reformları yapamadığını anlatan Tatar “Hiçbir reform yapmadan hükümeti nasıl götürecekler. Bunu bize söylesinler” şeklinde konuştu.
   Tatar “Sayın Özersay’ın, 4’lü koalisyon hükümeti devam ederken, yeni arayışlara girmeyi anlamsız bulmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:
   “O kendi takdiridir ama günün sonunda bu hükümet vatandaşa umut vermiyor. Ve hiçbir reform da yapmadı. Bu hükümet nasıl devam edecek ve halkımızı nasıl mutlu edecek?. Halkın bu hükümete güveni yoktur.”

Tek başına iktidar

   Ersin Tatar, erken seçim olasılığını değerlendirirken “Şimdiki hükümet kendi içinde havlu atarsa ve UBP ile güçlü bir hükümet formülü ortaya çıkmazsa o zaman erken seçim kaçınılmazdır. Biz buna hazırız ve tek başına iktidara geliriz” dedi.
   Tatar şunları kaydetti:
   “Kuşkusuz seçim bir bütçe işidir. Yaşanan kriz içerisinde sık sık seçime gidilmesini istemeyiz. Ne var ki; iş yapacak, reformları gerçekleştirecek ve ülkenin önünü açacak bir hükümet kurulamazsa erken seçim kaçınılmaz olur. Biz buna hazırız. Yapılacak ilk seçimde UBP tek başına iktidardır. Halkımızın bizlere söylediği budur. Gittiğimiz her yerde bu mesajı almaktayız.”  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah Özbengu
Abdullah Özbengu - 5 yıl Önce

Sayın Tatar, bize bilmediğimiz yeni öneriler ile gelin.bu söylediklerinizi duymaktan usandık artık.hep laga luga.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473