banner564

Tek umutları Baybars

Tirmenli gençler, alt yapısı hazır olan kırsal kesim arsalarının kendilerine dağıtılmasını bekliyor 

Tek umutları Baybars
banner598

 Sonuç CEVİZCİ 

Serdarlı Belediyesi’ne bağlı Tirmen Köyünde yaşayan gençler devletin bölgeye olan ilgisizliğinden yakınıyor. Diyalog TV’nin Halk Meclisi Programına katılan Tirmen Muhtarı İbrahim Yıldırımlar, bölgelerinin sürekli olarak ihmal edildiğini savunarak, sorunların biriktiğini söyledi. Özellikle gençlerin yıllardır kırsal kesim arsası beklediğini belirten Yıldırımlar, “Bu beklentimizin İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars tarafından duyulmasını istiyoruz” dedi.
Tirmen Muhtarı Yıldırımlar, “Kırsal kesim arsaları ciddi sorun. Yıllardır verdiğimiz bir uğraş var parsel yapıldı ancak dağıtım olmadı. Evli olan gençlerimiz ailesinin yanında kalıyor. Yetkili mercilerden randevu alıp görüşmeye çalıştık ancak bir sonuca varamadık. Bütün isimler belirlenmiştir, 25 kişi var. Ayrılan bölgelerde alt yapı sorunu da yoktur.  İçişleri Bakanı ile görüşmeye çalıştık ancak kendisine ulaşamadık. Bir çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Baybars, çözüm sözü verdi
İçişleri Bakanı Baybars ise programa  mesaj göndererek, Tirmen halkının sıkıntılarını bildiğini, çözümü için çalışacağını belirtti.
Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım da Tirmen halkının haklı talebinin karşılanması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini, devlet yetkililerinin kapısını aşındıracaklarını ifade etti.
Programa katılan vatandaşlar belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını ancak hükümetten köylerine daha fazla ilgi göstermesini beklediklerini ifade etti.
 

Kasım: Ağıl yollarından sıkıntı var
Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım da kırsal kesim belediyesi olmanın sıkıntılarını anlattı. 
Kasım şunları aktardı, “Kırsal kesim arazilerinin dağıtılmaması ciddi sıkıntı. Bütün köylerde bu sıkıntı var. Bazı köylerde dağıtıldı arsa alt yapısı yapılmadı. İstediğimiz hizmeti alamıyoruz. İçişleri Bakanı ile henüz tanışamadık. Gençliğe ev yerlerinin verilmemesi en büyük sıkıntı. Gençler köyden ayrılmak istemiyor.  Mali durumumuz işçiyi ödeyecek durumda. Toplanan kadar halkımıza hizmet veriyoruz. Bütçemizi geçiremedik. Kırsal olmamızdan dolayı geliri artırabilecek projeler için çalışıyoruz. Araçlarımızın hiç biri çalışmıyordu geldiğimiz zaman. Şu an hepsi çalışır durumda. Bölgelerdeki sahaları kendi imkanlarımız ile yeşil alan yaptık. Ağıllar yollarında sıkıntı var. Bazı işlere görevli kurumların el atması gerekiyor. Her şey belediyenin değil. İstediğimiz performansı göremiyoruz. Çevre dairesinden, hayvancılıktan kaymakamlıktan geldiler yer gösterdik bir alan bulamadık ağıllar için. Belediyenin gücü yetmiyor bütün alt yapılar için. Kaldırımda engelliler çizgisinin ortasında direk duruyor. Nasıl iş anlamış değiliz.” 

Vatandaşlar sorunları anlattı
Programda söz alan diğer vatandaşlar ise hem yaşadıkları sorunları hem de hükümetten beklentilerini seslendirdi. Tirmen’de köy içindeki elektrik direklerinin tehlike saçtığını ifade eden bir vatandaş ise bu konuda Kıbrıs Türk Elektrik Kurumunu göreve davet etti. Vatandaş, Kıb-Tek’i defalarca aramalarına rağmen gerekli önlemin alınmadığını savundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474