banner564

“Temiz düşün”

Cumhurbaşkanı Akıncı başkanlığında, ülkede çevre seferberliği planlanması amacıyla geniş katılımlı eşgüdüm toplantısı yapıldı

“Temiz düşün”
banner598
Cumhurbaşkanlığı, ülkede çevre seferberliği planlama amacıyla geniş katılımlı eşgüdüm toplantısı düzenledi.
Toplantıya, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu, bazı bakanlıkların müsteşarları, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi, kurum kuruluş, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri katıldı.
Toplantı, Kıbrıslı Türk Psikiyatri Profesörü Vamık Volkan’ın video konuşmasıyla başladı.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın konuşması ile devam eden toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Çevre Teknik Komitesi üyesi Şerife Gündüz de Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “Temiz Düşün” taslak projesi hakkında eşgüdüm toplantısının katılımcılarına bilgi sundu.
Akıncı toplantıda yaptığı konuşmada, temiz bir çevrede yaşamanın bir insan hakkı olduğu vurgulayarak, ortak akılla daha iyi bir noktaya gitmek için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.
Akıncı, çevre konusunda hem devletin hem de bireylerin davranışlarının önemine işaret ederek eğitim ve bilinçlendirme kadar cezanın da önem taşıdığını söyledi. 
Toplantıyla ilgili iki önerisi bulunduğunu ifade eden Akıncı, toplantıdan 2 sonuç alınması halinde ciddi bir başlangıç yapılabileceğini düşündüğünü belirtti.
Bu önerisinden ilkinin projenin bir yürütme komitesi olması olduğunu belirten Akıncı, bu konuda diğer konularda olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı müsteşarının koordinasyon görevi yapabileceğini söyledi.
“Eğer bugün buradan somut adımlarla ayrılır ve arkası getirebilir; bu bilinç ve farkındalığın toplum ve bireylerde oluşmasını sağlarsak ne mutlu bize” diyen Akıncı, devlet ve bireyin davranışlarının çevre olayında önemli rol oynadığına inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473