banner564

Temiz siyaset şart

Akıncı, cumhurbaşkanının hem adayken hem de seçildikten sonra da halkının vicdanı olması gerektiğini belirtti

Temiz siyaset şart
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa dün sırasıyla 20 Temmuz Lisesi, Elektrik Kurumu, Türk Maarif Koleji’ni ziyaret etti; öğle saatlerinde ise Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, kontrolörlerin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. 
Akıncı ayrıca önceki gün katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.
Akıncı, “Kazanamazsanız aktif siyasete geri döner misiniz?” şeklindeki bir soruya verdiği cevapta böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledi.
Akıncı, “Benim için parti başkanlığı milletvekilliği dönemi kapandı. Şimdi yurttaşlarımız tarafından gelen talebi, bir sorumluluk olarak kabullendim ve sorumluluğun gereğini yerine getirmek için aday oldum. Kazanacağımıza güveniyorum ama algım yanlış çıkarsa ki yanlış olduğunu kesinlikle düşünmüyorum, çıkacak olan sonuca saygı gösterip kazanan her kim olacaksa yardımcı olup bu süreçte başarılı olmasını dilemekten başka yapacak bir şey yoktur. Yurttaşlar, şeffaflık, temiz siyaset, hesap verebilirlik hakkında bizim hakkımızda iyi düşünüyor ve o nedenle de en tepeden başlayarak yıpranmış olan bu siyasetin yeniden tamir edilmesi gerektiğini dile getiriyor. Gerçekten de siyaset kurumu yıpranmıştır ve bunu düzeltecek olan yine siyaset kurumunun kendisidir” dedi.
Eroğlu ile olan farkının ne olduğu sorusunu yanıtlarken ise Akıncı, Kıbrıs Türk halkının bu farkı bildiğini söyledi. Akıncı, kendi vizyonunu ortaya koyan ilk aday olduğunu, Kapalı Maraş’ın açılma konusunu anlattığını, tüm adaylarla birinci farkın bu şekilde ortaya çıktığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473