banner564

Tepebaşı doldu taştı

Medoş Lalesinin korunmasına ve geleceğe aktarılması amacıyla düzenlenen festival, yağmurlu havaya rağmen yoğun katılımla başladı

Tepebaşı doldu taştı
banner598

Ömer KADİROĞLU
Lapta Belediyesi, Tepebaşı Muhtarlığı, Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Tepebaşı Lale Festivali coşkulu bir şekilde başladı. Festival Tulipa Cypria, ya da Medoş lalesi olarak bilinen Kıbrıs’a özgü endemik bir tür olan Kıbrıs Lalesinin korunmasına ve geleceğe aktarılması konusuna farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl 15’incisi düzenleniyor. Dün başlayan festival bugün de devam edecek. Yağmurlu havaya rağmen festivalin açılışına yoğun katılım olması başta etkinlikte stant açan esnaf olmak üzere herkesin yüzünü güldürdü.
Festivale, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi meral Akıncı, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mili Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan, Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Güzelyurt belediye başkanı Mahmut Özçınar, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ve vatandaşlar katıldı. 
Festivalin açılışında sırasıyla; Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Kemal İyikalp, Lapta Belediye başkanı Mustafa Aktuğ, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473