banner564

Gerilim artıyor

Başlatılan grevin keyfi olduğunu savunan Cezaevi Müdürlüğü, polise müdahale çağrısı yaptı

Gerilim artıyor
banner598

 Cezaevi Müdürlüğü, Merkezi Cezaevi’nde başlatılan grevin keyfi olduğunu kaydederek, “Grev gerekçeleri tamamen gerçek dışı” açıklamasında bulundu. Cezaevi Müdürlüğü yasadışı olduğunu savunduğu grevle ilgili olarak polise müdahale çağrısı yaparken, grev kararı alan Hak-Sen ise Müdüriyetin aldığı kararlara tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, 8 kişi tarafından yapılan grevi “haksız ve ciddiyetsiz” diye nitelendirildi.
Cezaevi Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 “Bilhassa, kendi görev yerlerinin değiştirilmesini talep eden kişilerin, kendi talepleri doğrultusunda yapılan değişiklikten şikayet etmesi, bu gerekçeyle grev yapmaya çalışması grev hakkını ciddiyetsiz bir temele dayandırıyor. Bu, 200’ün üzerindeki Merkezi Cezaevi personeli tarafından açıkça görülmekte, greve destek verilmemekte, hatta grev personel arasında rahatsızlık oluşturmaktadır.”
Cezaevi Müdürlüğü, “İlgili sendikanın buna destek vermesi ise, ülkemizdeki sendikacılığın sorgulanmasına da sebep olmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Hak-Sen tepkili
Hak-Sen Başkanı İzzet Türkmen de yaptığı yazılı açıklamada, Merkezi Cezaevi ziyaretçi girişinde görevli kadın gardiyan erini görevden alarak sadece erkek gardiyan personel bırakarak yüzlerce kadın ziyaretçiyi aranmadan cezaevine sokma kararı alan Cezaevi Müdürünün bu yanlış kararına karşı Gardiyanlar grev kararı almışlardır” dedi.
Türkmen açıklamasında şu ifadelere  yer verildi:
“Cezaevi Müdürünün yanlış kararı Cezaevi Disiplin tüzüğüne aykırı tutumu Bakan Ayşegül Baybars’ın bilgisine getirilmiş, Sayın Bakan’ın uzlaşmacı tutumuna rağmen, Cezaevi Müdürü yanlış kararında ısrarcı olmaya devam etmiştir.
Cezaevinin güvenliğini sağlamak Sendikamıza ait bir görev değildir. Ancak aranmadan giren ziyaretçiler cezaevine uyuşturucu bıçak silah ve kanunsuz işlerine devam edebilecekleri, telefon sokmaları bu uygulama ile mümkündür.
Cezaevinde silah ve uyuşturucu, çalışan gardiyanlar kadar mahkûmların da hayatını tehlikeye sokmaktadır.
Ziyaretçi girişinin kapatılarak grev yapılmasını Bakan mahkûmların ziyaret hakkı elinden alınıyor fikriyle uygun bulmamıştır. Havalimanında grev yapıldığında seyahat özgürlüğü elimizden alınmıyor mu? Grev yapılan işin anlaşma sağlanana kadar yapılmaması demek değil midir? Başka bir şekli var mıdır?
Cezaevi Müdürü’nün son uygulaması; Cezaevi Disiplin Tüzüğünün “Cezaevine girişlerde, ziyaretçiler amaçları ne olursa olsun duyarlı kapıdan (Detektör) geçmek zorundadırlar.” hükmüne aykırı olarak ziyaretçileri cezaevi içerisine aranmadan alarak avludan ziyaretçi girişine kadar götürmek ve kayıt yaptırarak görüştürmek olmuştur.
Konu ile ilgili hukuk yoluna başvurma kararı alan sendikamız, Merkezi Cezaevinin halka açık konser salonu şekline çevrilmesine sonuna kadar her zeminde direnecektir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473